· articole
· intamplari

(P) Urmează să pleci într-o călătorie cu mașină? Iată câteva lucruri de care să nu uiți!
Pentru că sezonul cald este deja aici și pentru că ne putem bucura mult mai des de zilele însorite și de temperaturi plăcute, am putea spune că acum este momentul perfect să începem să ne planificam locurile înspre care ne propunem să călătorim în acest an.

Călătoriile fac parte din viață noastră și reprezintă de departe unul dintre cele mai eficiente moduri prin care ne putem deconecta de la cotidian și de la tot stresul și oboseala care de multe ori vin la pachet cu stilul de viață modern. Indiferent de destinația înspre care alegem să călătorim, un lucru este absolut cert și anume faptul că pentru acest lucru este necesar să ne pregătim în mod corespunzător. Lăsând lucrurile pe ultima suta de metri, este foarte probabil să aibă ca și rezultat faptul că vei uita ceva important acasă, care iți poate da peste cap vacanta care se anunța a fi una relaxanta. Daca vei călători și cu copiii, atunci lucrurile se complică și mai mult având în vedere că simultan vă fi necesar să iei în calcul și produsele necesare pentru transportul și îngrijirea acestora.
Pregătirile pentru călătorii nu sunt întotdeauna simple, astfel că de foarte multe ori ne vedem nevoiți să apelăm la liste și carnetele unde să notam toate lucrurile pe care le avem de luat cu noi. Pentru că știm cât de complicate pot deveni lucurile chiar și atunci când vorbim despre călătorii, am pregătit pentru tine câteva sfaturi utile și de baza am putea spune în ceea ce privește pregătirea corespunzătoare pentru orice fel de călătorie pe care intenționezi să o faci. Iată așadar despre ce anume este vorba.

Revizia mașinii, un aspect esențial de avut în vedere

Dat fiind faptul că ai ales să călătorești cu mașină, un lucru căruia este necesar să îi acorzi atenție este revizia acesteia. Cu alte cuvinte, este esențial să te asiguri că totul funcționează în mod corespunzător. Daca nu te pricepi foarte bine, este recomandat să apelezi la un service, acolo unde specialiștii iți vor spune cu certitudine daca ai nevoie de înlocuirea unor piese auto sau daca totul funcționează în mod corespunzător.

Iei copiii cu tine? Nu uita de scaunul auto!

Dacă îi vei lua și pe cei mici cu tine, este esențial să nu uiți de scaunul auto, care este obligatoriu prin legislație atât în Romania, cât și în spațiul international. Scaunul auto reprezintă practic cel mai sigur mod în care îi poți transporta pe cei mici, motiv pentru care nu trebuie să iți lipsească.

Ai și animale de companie cu tine? Nu uita de nevoile acestora!

Dacă vei călători pentru mai multe zile sau chiar și pentru o săptămână și nu ai în grija cui lasă animalul de companie, cu certitudine unica soluție vă fi aceea de a-l transporta cu tine. Acest lucru presupune în același timp și faptul că vă trebui să iei cu tine hrana pentru animale, dar și jucării pentru acestea având în vedere că uneori pot deveni destul de neastâmpărați. Mai mult decât atât, poate fi chiar necesar să cumperi o cușcă special concepută pentru transport dacă nu vrei că parul animalelor de companie să ajungă peste tot prin mașină.

Alcătuiește-ți o lista cu toate produsele indispensabile pe care trebuie să le iei cu tine

Produsele de îngrijire, medicamentele, documentele și chiar și produsele vestimentare reprezintă doar câteva idei de lucruri pe care vă trebui în mod cert să le iei cu tine, indiferent unde vei călători. Pe lângă acestea, adaugă-le pe cele pe care tu le consideri indispensable, făcând astfel o prioritizare. Va fi mult mai simplu să faci acest lucru daca iți vei alcătui o lista cu toate cele necesare pe care trebuie să le adaugi în bagaj.
 
 

Sursă foto: shutterstock.

"(P) Urmează să pleci într-o călătorie cu mașină? Iată câteva lucruri de care să nu uiți!" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent