· articole
· intamplari

Parinti care nu-si merita copiii

Autor: Luceta
data publicarii: 12.06.02


Subiectul acesta pleaca de la o impresionanta si cutremuratoare poveste pe care am vazut-o la emisiunea Din dragoste.
M-a impresionat pana la lacrimi aceasta poveste si multe zile am trait sub influenta ei.

Sunt unii parinti care se lupta din rasputeri cu soarta, uneori cruda pentru a avea copii. Recurg la metode ultimative, costisitoare numai pentru a tine in brate un mic suflet de inger care iti umple viata si ti-o face minunata.


Am trecut si eu prin momente de frica si teama ca acel suflet minunat, pe care doresti sa-l strangi in brate si sa-l auzi cum iti spune mama nu va sosi dar soarta a fost blanda cu mine si el a sosit.

Cand am auzit prima oara strigandu-ma mama am simtit ca lesin de fericire; un sentiment de bucurie m-a cuprins si cred ca nimic nu este mai minunat pe lume.

Vorbeam de o emisiune in care bunica disperata povesteste cosmarul nepotelei sale, un inger de copil, pe care mama sa a incercat sa o vanda in strainatate.
Era un apel disperat pentru a putea fi ajutata si ca dupa ce ea nu va mai fi fetita sa nu ajunga in mainile mamei, de altfel decazuta din drepturi si astfel sa fie vanduta.
Era al treilea copil care urma sa fie vandut, alti doi frati nemaiavand sansa de a se bucura de un suflet cald si iubitor care sa-i ingrijeasca.

Cand am vazut fetita la televizor m-au podidit lacrimile, furia, revolta si deznadejdea ca pot exista parinti atat de inconstienti. Un copil minunat de o frumusete angelica si o sensibilitate aparte avea sa vina pe lume intr-o familie in care nu era dorita.
Fetita, Cristina, caci asa se cheama a fost si in cea de a doua emisiune, cand o multime de oameni i-au sarit in ajutor pentru a-i demonstra ca in lume exista si altfel de persoane. Oare isi va recapata increderea in oameni ? Va putea ea sa depaseasca acest handicap de a se fi nascut intr-o astfel de familie?
Are doi ochi ca niste margele verzi de safire si nu-mi pot inchipui cum poti sa nu iubesti un astfel de inger ?!

Sincera sa fiu mi-as dori-o in familia mea sa-i vad intotdeauna sclipirea de fericire in ochii care stralucesc si cand este trista, sa o strang in brate si sa simta dragostea care ei i-a lipsit. Simt, cum inconjurata de dragoste va inflori si va creste invatand sa daruiasca la randul ei caldura pe care ea a fost sortita sa nu o primeasca.

Dragi parinti care trece-ti prin greutati de orice fel ar fi ele, nu faceti crime de a va abandona sau vine copilul daruit de bunul Dumnezeu. Apelati la societati de caritate, faceti demersuri de orice fel dar nu lasati copilul din bratele voastre.
Este o crima sa vezi copilul suferind o trauma care il poate marca intreaga viata si poate face din el o victima a societatii.

Iubiti copiii caci ei sunt cel mai de pret dar al vietii, ei sunt viitorul nostru si lor le vom incredinta lumea de maine. Noi trebuie sa-i iubim, sa-i ocrotim, sa-i educam astfel incat sa stie ca viata merge inainte asa cum este ea si orice lucru vor realiza sa-l pretuiasca.

"Parinti care nu-si merita copiii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de Luceta

Evaluare
scor mediu 4.38
voturi 21


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent