· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Una, alta >Probleme juridice > Parinti divortati- copilul nu poate parasi tara
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina 1, 2, 3  »
subiect nou  raspunde
autor Parinti divortati- copilul nu poate parasi tara     
bg
Copii
Bianca Andreea: 22 ani, 5 luni
Radu Tudor: 20 ani

17.06.2003 12:44   Parinti divortati- copilul nu poate parasi tara  citat 

Desi are custodie deplina, verisoara mea, care se va marita peste 2 luni, nu poate scoate copiii din tara fara acordul tatalui.
Asa zice autoritatea tutelara.
Tatal nu si-a cand s-au despartit (adica de vreo 8 ani) si nici nu si-a-a copil, trebuie sa i se solicite si sa-si dea acordul scris, probabil in fata unui notar pentru a in acest caz trebuie consimtamantul tatalui dat la un notar.


sus

Denunta
Carmella

17.06.2003 1:00     citat 

chiar daca nu sint divortati parintele care nu insoteste copilul trebuie sa dea o declaratie ca e de acord ca celalalt parinte sa plece cu copilul in afara granitei. Asta se face la un notariat, stie notarul tot ce trebuie sa fie scris acolo. Trebuie sa se specifice, in mare, si ruta pe care vor calatori (tarile prin care trec).
Tatal nu e de gasit sau tu intrebi daca e normal sa i se ceara acordul ?


sus

Denunta
daniluca
Locatie: prin State

17.06.2003 7:39     citat 

Matusa mea a ia fetele in Germania si pentru ca ex-sotul era un betiv nenorocit care dormea in santuri a el prin parintii lui si a bani pe care matusa mea i-a-a la fete... trist
Sfatul meu? Uneori mita e si ea buna la ceva.... trist


sus

Denunta
bg
Copii
Bianca Andreea: 22 ani, 5 luni
Radu Tudor: 20 ani

18.06.2003 6:16     citat 

Am uitat sa va spun ca divortul a altele...
Problema e ca tatal se pare ca si-a mai perfectioneze germana) si nu i-a la ambasada.
Mai nou, de vreun an, ii scrie celui mare emailuri in care ii spune cat de dor ii este de el ca ar vrea sa-l vada dar chipurile mama ii impiedica... mizerii. ea spune ca el asteapta implinirea varstei de 12 ani cand el poate cere rediscutarea custodiei la tribunal iar copilul poate fi intrebat pe cine alege.
si eu am sfatuit-o sa ii dea bani sau sa se umileasca "in direct" pentru a rezolva aceasta problema.
ma gandeam insa la o portita legala de constrangere. Nu a ei o viata si acum le poate impiedica evolutia?
Revoltator!


sus

Denunta
mumulina
Locatie: Ploiesti
Copii
Alexandra-Ioana: 24 ani, 10 luni
Teodora-Paula: 20 ani, 4 luni

18.06.2003 6:38     citat 

nu putea fi decazut din drepturi daca nu si-a copil? ca asa scapa femeia de pacoste, nu mai trebuia sa-i ceara acordul pentru aceste chestiuni.

sus

Denunta
ina_nz
Locatie: auckland, new zealand
Copii
Adrian: 19 ani, 3 luni
Maya: 13 ani, 3 luni

19.06.2003 12:36     citat 

Un parinte nu poate fi asa usor decazut din drepturi, doar pentru faptul ca nu a-a copil? ca asa scapa femeia de pacoste, nu mai trebuia sa-i ceara acordul pentru aceste chestiuni.
----------


Ba poate, am o verisoara care a asta pt. ca tatal nu-si indeplinise indatoriile financiare. Depinde de ce cunostinte are printre avocati si mai ales sa nimereasca femeie ca judecator... au astea un "cui" teribil impotriva barbatilor ce nu merita sa-i numesti tata sau sot. foarte fericit
Succes!


sus

Denunta
Sofie

19.06.2003 5:36     citat 

Codrule te contrazic putin, nu cred ca a drept decit in cazul in care copilul este adoptat de parintele vitreg si asta tot cu consimtamintul parintilor naturali se face, indiferent ca-si indeplinesc indatoririle financiare sau nu. Foarte multi parinti traiesc cu impresia ca odata ce au custodia copilului au toate drepturile, dar legea are multe chichite. Una dintre ele este scosul copiilor din tara, asta nu se poate face DECIT CU ACORDUL AMBILOR PARINTI NATURALI SAU ADOPTIVI INDIFERENT de ATITUDINEA LOR FATA de COPIL ...
Este o 'lege universala' la care este si RO semnatara: 'Conventia de la Haga cu privire la rapirile parentale internationale' elaborata in 1980.
Conventia spune ca orice copil sub 16 ani care este mutat ilegal intr-o tara diferita de cea in care s-a a parinti va fi imediat trimis in locul de resedinta normal. Conventia nu stabileste pedepse dar obliga la clarificarea cererilor de custodie in tara in care copilul si-a ambii parinti. Conventia intra in functiune si in cazul in care un parinte incalca hotarirea de custodie, in cazurile in care nu exista vreo hotarire de custodie sau in cazurile in care unul din soti ia copilul intr-o calatorie peste hotare fara acordul celuilalt sot, chiar daca sotii sunt divortati si unul dintre ei detine custodia copilului.

Draga BG, in cazul verisoarei tale singura solutie din pacate este ori sa-l mituiasca bine de tot pe individ, ori un fel de santaj - dar eu una nu as recurge la asa ceva, s-ar putea intoarce impotriva mea ... mai ramine varianta ca, copiii sa-l roage si el sa cedeze sentimental, dar daca e un ticalos ma indoiesc si de asta ... situatia e tare complicata, imi pare rau de ea.
Pe de alta parte, vreau sa-ti spun ca am si eu o prietena care a l-a a 3 ani, parerea mea si nu numai a a a prieteni si un tata somer si pe jumatate alcoolic, decit printre straini cu un tata vitreg, indiferent cit de bogat ar fi ... oamenii au caractere ciudate, si le scot la iveala in functie de circumstante, intr-un cuvint pot sa aiba mai multe fetze si sa se foloseasca de ele doar pentru a dar n-a a copiii ei si trebuie sa recunosc ca intr-un timp a inca din tot sufletul ... totul s-a atunci ... Numai bine!


sus

Denunta
bg
Copii
Bianca Andreea: 22 ani, 5 luni
Radu Tudor: 20 ani

19.06.2003 6:33     citat 

Of fetelor treaba e a incurcata.
Parintele nu poate fi decazut din drepturi decat in vreo trei situatii (din Codul Familiei) abandon, punerea vietii copilului in pericol si inca ceva... imi scapa acum. Asa ca nu poate fi vorba de decadere din drepturi.

Se pare ca desi mama are custodie deplina deci toate responsabilitatile
(in cazul in care copilul minor este acuzat in vreo problema in instanta mama este cea care raspunde pentru el) la o adica tatal are DREPTURI (el poate redeschide rediscutarea custodiei pe baza acestui fapt - copil acuzat- mama iresponsabila).
Cum nervos vine asta: nu-i plateste pensia alimentara, nu-l vede niciodata dar are pretentia sa ramana in Romania?

Draga Sofie, crede-ma ca atunci cand m-a sa o ajut in demersurile ei. Viitorul sot este cu mult mai in varsta si n-a gica contra si sa-i expun toate situatiile mai rele care s-ar putea intampla (asa ca un dus rece) si nu am zdruncinat parerile ei. Se simte datoare sa incerce sa ofere copiiilor un trai mai bun, o sansa la educatie mai buna.... (ma linisteste faptul ca aici nu lichideaza casa, masina... asa ca poate veni inapoi in tara daca ceva nu merge).
Sper sa iasa bine pana la urma.


sus

Denunta
Cora

19.06.2003 9:14     citat 

----------
Sofie a contrazici ca nici eu nu te contrazic pe tine. rad Eu nu-s familiara cu toti aecsti termeni juridici, doar stiu ca vara-mea are si ceva interdictie ca fata sa fie vazuta de tata, iar de atunci au trecut ceva anisori. Uite ca la scos din tara nu cred ca a probabil o fi cum spuneti pina la 16 ani... zau ca nu va contrazic. rad


sus

Denunta
Sofie

19.06.2003 9:15     citat 

Draga BG, legea e facuta la modul general ... in unele situatii e buna, in altele e rea.
Eu sunt casatorita cu un strain si avem o fetita impreuna ... inainte de a interpretarile legilor si am ajuns la concluzia ca ptr o familie mixta cu copii, cel mai sanatos este sa nu se ajunga niciodata la nici un fel de divergente ... la fel ptr un cuplu roman divortat, cu copii, si in care unul dintre parteneri vrea sa plece din tara ... cel mai bine e sa se pastreze o legatura de prietenie intre soti sau macar te iei dupa zicala "pina treci puntea, te faci frate si cu dracu".
Cel mai tragic e ca sunt implicati copiii si probabil ei vor fi folositi ptr atingerea scopurilor, chiar daca asta e spre binele lor.
O sa mai caut prin bibliografia colectata de mine sa vad daca gasesc ceva ce ar putea-o ajuta ... deocamdata nu vad alta solutie decit daca tipul accepta mita si semneaza, il conving cumva copiii sau ea, sau renunta de unul singur.
DIn ce spui tu, reiese clar ca tipul e un ticalos si si-a el temele destul de bine, avind in vedere ca scrie emailuri in care o acuza pe sotie de interdictia de a asa nebuni!

Legat de cealalta parte - viitorul sot - sa dea Domnu' sa fie totul bine si el sa fie un om cu suflet mare!


sus

Denunta
bg
Copii
Bianca Andreea: 22 ani, 5 luni
Radu Tudor: 20 ani

23.06.2003 1:45     citat 

Fetelor am mai primit noutati in privinta carora stept de la voi cazuri similare.
Un functionar cu grad inalt de la Politia de Frontiera i-a ar vrea sa stie daca exista vreuna dintre voi cu asemenea experienta.
Multumesc anticipat.


sus

Denunta
lumi12a
Copii
Lexi: 20 ani, 5 luni

23.06.2003 3:55     citat 

Draga BG, acum dupa ce ai postat si ultimul raspuns, m-am decis si eu sa iti scriu: verisoara mea a fiind divortata si avand o fetita de 4 ani. Fostul sot nici nu concepea sa semneze. Asta din rautate, caci oricum el nu isi mai vizita fata si nici nu participa la intretinerea ei.
Exact acelasi lucru i l-au spus si ei, persoane cu grad inalt. Singura chestie pe care trebuia sa o aibe musai, erau cei 500 de EURO (daca imi mai aduc aminte bine suma) necesari pentru plecarile in tarile din Europa. a bani si a acord fetele insa daca noul sot vrea sa treaca copilul pe numele lui nu poate fara ca tatal natural sa decada din drepturi.... trist
In cazul matusii mele acum fetele sunt adoptate de tatal vitreg!
Oricum ma gandesc ca trebuie sa existe o solutie sa poti sa scapi legal de niste ..paraziti... surprins


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina 1, 2, 3  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: