· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Parintii copiilor legati in lanturi risca sa fie decazuti din drepturi

Parintii dintr-un sat din Iasi, care isi tineau in lanturi doi dintre cei patru copii ai lor, sunt cercetati penal, iar tatal este retinut pentru 24 de ore, pentru rele tratamente aplicate minorilor, urmand sa fie audiat miercuri inainte ca pe numele sau sa fie emis un mandat de arestare, informeaza televiziunile de stiri.

Potrivit TVR, sotii Gradinaru din localitatea Miroslava vor fi probabil decazuti din drepturile parintesti.

Cei doi copii - o fetita de opt ani si fratele ei de sapte ani - au fost eliberati luni din lanturi si transferati la un centru pentru minori. Potrivit postului Antena 3, si ceilalti doi copii - o fetita de un an si o alta de doi - au intrat acum sub obladuirea Directiei de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi.Aceeasi sursa informeaza ca tatal a insistat, dupa retinere, ca fratele sau ar fi fost cel care i-a pus pe copii in lanturi.

Evenimentul Zilei si Ziarul de Iasi au informat, in editiile de marti, ca cei doi minori au stat legati in lanturi zile in sir, inainte sa fie descoperiti de inspectorii de la Protectia Copilului.

Potrivit publicatiei iesene, viceprimarul din comuna Miroslava, Dan Nita, si-a exprimat surprinderea fata de cele intamplate, deoarece in comparatie cu alte comune, avem o armata de asistenti sociali. Si la ce folos? Aceeasi sursa arata ca cei doi copii erau tinuti in lanturi intr-o casa aflata in apropierea primariei din localitate.

Incidentul a fost sesizat la o luna dupa ce, tot in judetul Iasi, autoritatile au declansat o ancheta asupra decesului unei fetite de doar cinci luni, gasita moarta in casa parintilor, in satul Frenciugi din comuna Dragaseni. Atunci s-a presupus ca bebelusul a murit prin infometare.

In ambele cazuri este vorba despre familii cu o situatie sociala modesta.Sursa:Hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Parintii copiilor legati in lanturi risca sa fie decazuti din drepturi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent