· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Parintii unui copil nascut mort ii acuza pe medici ca le-au schimbat bebelusul

Autor: Onush
data publicarii: 16.07.08
Scandalul de la Spitalul Judetean Vrancea ia amploare. Colegiul Medicilor Vrancea s-a autosesizat dupa ce parintii unui bebelus care a murit la nastere i-au acuzat pe medici ca le-ar fi schimbat copilul la nastere, transmite Realitatea Tv. In actele oficiale exista neconcordante, iar parintii au refuzat sa ia baietelul acasa sa-l inmormanteze, pana la clarificarea situatiei. Ei au facut testul ADN si asteapta rezultatul anchetei demarate de politisti.Parintilor li s-a spus ca au o fetita care a murit la nastere. In momentul in care s-au dus sa ceara trupul neinsufletit al copilului pentru a-l inmormanta, medicii le-au dat un baietel.

Parintii ii acuza pe medici ca au incurcat copiii la nastere si cred ca bebelusul lor ar putea fi in viata, dar a fost dat altcuiva dupa nastere.

Datele baietelului mort de la morga nu corespund cu cele transmise de cadrele medicale imediat dupa nastere. Cadrele medicale sustin ca a fost doar o eroare la redactarea fisei de externare.

Medicii spun ca pruncul avea o parte din cordonul ombilical pozitionata intre cap si vagin iar copilul nu a mai putut fi salvat. Cazul a fost preluat de politie si de Colegiul Medicilor Vrancea.

*************

Medicii de la maternitatea din Focsani incearca sa-si scoata basma curata colegul acuzat ca a schimbat copiii la nastere. Din pacate pentru obstetrician, o colega l-a dat de gol, in direct, la tv, atunci cand a cautat sa-l scuze. Directoarea medicala a spitalului a refacut “filmul” interventiei, dezvaluind posibile greseli medicale. Specialistii obstetricieni sustin ca fatul ar fi trebuit extras prin cezariana si ca prezenta medicului neonatolog in sala de nasteri era obligatorie.[.]

Astfel, directorul medical al spitalului a relatat ca medicul a luat decizia provocarii nasterii pe cale naturala in momentul in care a sesizat o scadere a pulsului fatului, cauzata de infasurarea cordonului ombilical in jurul gatului copilului. Dupa ce a constatat ca fatul a fost expulzat fara puls, a chemat un neonatolog in sala de nasteri.

Medicii ginecologi si obstetricieni carora le-am solicitat o parere sustin ca, avand o asemenea suspiciune, era riscanta decizia unei nasteri naturale, fiind recomandata nasterea prin cezariana. “In cazul in care inaintea nasterii s-a observat o suferinta fetala intrauterina, este obligatoriu ca fatul sa fie scos de urgenta, prin interventie cezariana”, ne-a declarat prof. Dimitrie Nanu, sef de clinica la Maternitatea Caritas. De asemenea, medicul atrage atentia ca in circumstanta oricarei nasteri, in special in cazul aparitiei unor complicatii, este obligatorie prezenta unui neonatolog in sala de nasteri.

“In cazul oricarei nasteri este obligatoriu ca neonatologul sa fie prezent in momentul aparitiei copilului, pentru a asigura reanimarea acestuia”, ne-a mai precizat prof. Nanu. In legatura cu acest aspect, declaratiile directorului medical al maternitatii din Focsani incrimineaza echipa medicala care a asistat nasterea pacientei Corina Nastasa. “Pacienta a nascut un copil mort, dupa care medicul a solicitat de urgenta interventia unui specialist de la sectia nou-nascuti, precum si a medicului de la terapie intensiva, pentru a incerca resuscitarea copilului”, a declarat Doina Carteleanu, directorul medical al Spitalului Sf. Pantelimon din Focsani.Surse: Hotnews.ro si Gandul.

"Stiri: Stiri: Parintii unui copil nascut mort ii acuza pe medici ca le-au schimbat bebelusul" | cont nou | 2 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
13.08.08 10:55: Doris77
Incredibil! Numai in Romania se intampla asa ceva...trebuie mers pana in panzele albe cu nenorocitii! Rusine sistemului sanitar la care cotizam cu totii!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent