· articole
· intamplari

Parinti si copii, start la jocuri!jpg?width=545"/>
Da-i liber copilului tau la jocuri, pentru o mai buna dezvoltare psihica si fizica. Daca pana acum te suparai cand cel mic isi neglija sarcinile, de acum ar trebui fie sa i te alaturi la joaca, fie sa il faci sa priveasca indatoririle dintr-o alta perspectiva, mai amuzanta. Ca sa fim siguri ca ne intelegem, nu vorbim despre jocuri la calculator ci despre cele care implica miscare, colaborare si parteneri reali!

Invata-l ca e ok sa pierzi. De cate ori nu ti s-a intamplat sa iti lasi copilul sa castige doar ca sa nu il vezi izbucnind in lacrimi de tristete? Ei bine, nu e obligatoriu sa castigi la jocuri pentru ca de cele mai multe ori miza este imaginara, asadar nu pierde ceva important. In viata mai si pierzi, important este sa o faci cu demnitate.

Consolideaza-i increderea in sine. Atunci cand reuseste sa completeze singur un puzzle complicat sau cand descopera raspunsul la un joc de strategie, copilul tau se simte la fel de entuziasmat ca si cand ar fi escaladat un munte. Faptul ca el a fost capabil sa realizeze ceva il va ajuta ca in viitor sa nu se intimideze in fata provocarilor, de care nu va duce lipsa pe tot parcursul vietii.

Fa-l un jucator de echipa. Cele mai multe jocuri sunt concepute pe echipe, asa ca este inevitabil ca cel mic sa invete sa colaboreze cu partenerii sai. El va invata despre ce inseamna colaborarea, va trebui sa isi dezvolte increderea in ceilalti si deasemeni sa imaprta succesul sau infrangerea cu ei.

Dezvolta-i creativitatea. Fiecare joc nou reprezinta o situatie noua, o problema aparent de nerezolvat. Copilul tau trebuie sa invete prin diferite jocuri de strategie sa isi dezvolte imaginatia si sa gaseasca solutii noi. Este vorba nu doar despre „a gandi afara din cutie”, ci si despre a lua deciziile corecte in viata de zi cu zi.

Creaza o legatura intre voi. Odata cu inaintarea in varsta si toate schimbarile din viata copiilor, comunicarea devine din ce in ce mai dificila. Invatati impreuna sa va bucurati de timpul petrecut in familie, sa radeti, si mai ales sa aveti activitati comune. Stabiliti cateva jocuri care va plac si fiti copii impreuna!

Text: Elena Stanciu.
"Parinti si copii, start la jocuri!" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent