· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Patru copii morti din cauza ciupercilor otravitoare

Autor: onush
data publicarii: 14.09.05
Doctorii si inspectorii de sanatate publica sunt ingrijorati

Patru copii din mai multe judete din Moldova au murit intoxicati iar parintii si rudele lor sunt pe patul de spital dupa ce au mancat ciuperci culese de ei. Medicii Spitalulului de pediatrie Sf. Maria din Iasi se tem ca vor avea de-a face cu astfel de cazuri si in perioada imediat urmatoare si avertizeaza populatia sa cumpere bureti numai de la cultivatorii autorizati de stat. Eforturile medicilor spitalului iesean au fost zadarnice.

Doi frati de 9 si 2 ani din Bacau, dar si un baietel de 10 ani din Suceava au murit ieri dimineata. Fratii din Bacau au ajuns saptamana trecuta la Spitalul Sf. Maria din Iasi impreuna cu tatal lor. Ei au povestit ca au mancat ciuperci culese din padure si li s-a facut rau. La fel i s-a intamplat si baietelului din Suceava, dar si a unei fetite de numai 4 anisori din Harghita. Cu totii au murit, in ciuda eforturilor disperate ale medicilor ieseni de a le salva viata. Atat doctorii, cat si inspectorii de sanatate publica sunt ingrijorati ca in perioada urmatoare vor apare tot mai multe cazuri de acest fel.


Romania Libera - editia de Moldova.

"Stiri: Stiri: Patru copii morti din cauza ciupercilor otravitoare" | cont nou | 3 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
18.09.05 20:48: bdliana
Eu nu stiu cand o sa se invete minte oamenii astia, e strigator la cer... Sa dai ciuperci otravitoare la copii... Nu am cuvinte sa imi exprim indignarea.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

19.09.05 08:49: ioanalex
Nu pot sa cred cata inconstienta....cand pe toate posturile de tv se spune cat de mult s-au schimbat soiurile de ciuperci....Si soacra mea culege ciuperci....intotdeauna am meci cu ea ca nu vreau, pur si simplu, sa mananc ciupercile gatite de ea...
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 3.4
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent