· articole
· intamplari

Patru motive pentru care copilul tau este obosit
Copilul tău este apatic, obosit peste măsură și nu mai dorește să se joace? Cauzele oboselii cronice în rândul celor mici sunt multiple și nu trebuie ignorate dacă persistă mai mult de câteva zile.Lipsa somnului
Mulți dintre copii suferă de pe urma privării de somn. Cu alte cuvinte, atunci când lâncezesc pe lângă noi, cu ochii în televizor, așteptând să ne terminăm treburile și nu sunt în pat la ora 9 seara, încep să apară problemele. Trimite-l la culcare la timp, astfel încât să doarmă nouă ore pe noapte, și într-o săptămână schimbările vor fi vizibile - copilul tău nu va mai fi atât de obosit.

· Depresia postpartum. Depresia proaspetei mame

Alimentația
O altă cauză responsabilă de oboseala celui mic este lipsa vitaminelor esențiale și a altor nutrimente de care organismul său are nevoie pentru a se hrăni corespunzător. E posibil ca, în unele perioade de creștere, puiul tău să aibă nevoie de suplimente nutritive sau pur și simplu de o masă mai bogată în legume și fructe. Sfătuiește-te cu pediatrul și vezi ce-i mai bun pentru el.

Inactivitatea
Copilul tău poate fi obosit dacă are obiceiuri sedentare. Închide-i calculatorul și scoate-l la plimbare, la aer curat, sau încurajează-l să facă sport. Oboseala ar putea astfel să dispară cât ai bate din palme.

· Medicii recomandă alternarerea repausului cu exercițiul fizic

Depresia sau stresul
Fiecare vârstă are problemele și frământările ei. Nu doar adulții au voie să fie nervoși sau nemulțumiți. Dacă în familia voastră au existat de curând unele neînțelegeri ori s-au produs schimbări cum ar fi mutarea, divorțul, dispariția unui membru apropiat, toate acestea pot duce la instalarea depresiei și, ca atare, a stării de letargie a celui mic.

Foto: www.pixabay.com Sursă: revista MAMI
.

"Patru motive pentru care copilul tau este obosit" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent