· articole
· intamplari

Patrunjelul: sursa de vitamine și minerale pentru cei mici si cei mari0-0/s261x260/12495111_985965674773840_1027453592353359106_n.jpg?oh=e6cc96045a0b2afff4a05ddc90313efc&oe=5789002D"/>
Pătrunjelul este de patru ori mai bogat în vitamina C decât o portocală, are un conținut mai mare de fier decât spanacul și mai mare în proteine decât ouăle (100 grame de pătrunjel au mai multe proteine decât două ouă). Știai că o jumătate de ceașcă de pătrunjel proaspăt sau o lingură de pătrunjel uscat asigură necesarul zilnic de fier?

http://www.mami.ro/sanatate/ce-trebuie-sa-stii-despre-vitamina-c-2156594/

Conține vitamina B12
De asemenea, pătrunjelul are un conținut bogat în vitamina B12 și ajută la dezvoltarea armonioasă a copilului, fizică și mentală.Vitamina B12 este necesară pentru formarea celulelor roșii, iar vitaminele A și C la combaterea radicalilor liberi, deci la întărirea sistemului imunitar. Acțiunea vitaminei B12 este inhibată de antibiotic, ficat leneș sau prezența unor paraziți în colon sau tractul digestiv. Pătrunjelul contracarează acțiunea acestor factori inhibatori.

Bun pentru oase și tiroidă
Pătrunjelul conține calciu, dar și magneziu, care ajută la fixarea calciului. Prin urmare, dacă introduci în alimentația celui mic pătrunjel crud, sau chiar, din când în când, câte o ceașcă de suc de pătrunjel îndoit cu suc de morcovi (nu mai mult de 60 ml), vei avea un copil mai sănătos, cu oase și dinți puternici, fără a fi în pericol de rahitism și anemie.

http://www.parinti.com/Anemia-articol-257.html

Conține în plus și iod, care ajută glanda tiroidă să funcționeze așa cum trebuie. Cum la noi solul este destul de sărac în iod - motiv pentru care afecțiunile tiroidiene sunt destul de frecvente - este recomandabil să introducem în alimentația copilului alimente care conțin substanța cu pricina.

Cum prepari infuzie de pătrunjel
Pune o linguriță de frunze uscate și mărunțite la o cană clocotită. Acest lichid este bun împotriva viermilor, a paraziților intestinali și a stărilor ușor febrile.

ATENȚIE
Pătrunjelul nu este recomandat dacă alăptezi! Consumul de pătrunjel oprește lactația.

Sursă: revista MAMI, septembrie 2012, Foto: www.pixabay.com
.
"Patrunjelul: sursa de vitamine și minerale pentru cei mici si cei mari" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent