· articole
· intamplari

Patru sfaturi pentru siguranta copilului tau
Ești îngrijorată că micuțul tău ar putea interpreta greșit semnalele transmise de către o persoană străină? Învață-l cum să se ferească de pericole și să se păstreze în siguranță.În loc de "Fii cu ochii pe mine!"
Spune-i: "Nu te duce unde nu te pot vedea!"

De multe ori, copiii care se pierd de părinți au senzația că, de fapt, mami și tati îi văd, chiar dacă s-au îndepărtat puțin. Tocmai de aceea au nevoie de trasarea unor limite clare. De exemplu, dacă sunteți în parc, îi poți spune: "Ai voie doar la leagăne și la toboganul roșu. Dacă vrei să te duci în altă parte, vii la mine și plecăm împreună."

Anxietatea copilului si adolescentului

În loc de "Dacă te pierzi în magazine, cere unui adult de încredere să te ajute să mă găsești."
Spune-i : "Dacă te pierzi în magazine, rămâi în clădire și roagă pe cineva care poartă ecuson să mă găsească."

E important să rămână în clădirea respectiva, pentru a fi mai ușor de găsit și să identifice angajații de acolo, deoarece ei vor fi de bună-credință. Învață-l să meargă la persoanele de la casele de marcat, așa încât acestea să anunțe prin circuitul intern de comunicare prezența lui. Asigură-te că își cunoaște numele, prenumele, numele vostru, adresa și, eventual, numerele de telefon.

Vrei sa ai un copil independent? Atunci aceste recomandari iti vor fi de ajutor

În loc de "Nu lua nimic de la un străin."
Spune-i: "Nu lua nimic de la nimeni, în afară de mami, tati, bunici, bonă, doamnele de la grădi."

Copiii de vârste mai mici iau ad litteram tot ce li se spune: dacă-i zici să nu ia bomboane, nu va lua bomboane. În schimb, e posibil să accepte acadele sau ciocolată de la oricine. Cel mai bine e să-ți ceară acceptul înainte de a primi ceva de la un strain. De câte ori ai ocazia, faceți un joc de rol. Tu te prefaci că ești o persoană necunoscută care-I oferă o prăjitură și-i spune s-o urmeze într-un anume loc unde are mai multe, iar copilul trebuie să refuze politicos și să te caute pe tine sau pe tati.

6 recomandari pentru a imbunatati relatia parinti-bunici

În loc de "Să n-ai secrete față de mine"
Spune-i : "O surpriză e singurul secret pe care e bine să-l păstrezi".

Sunt destui părinți care fac frecvent această greșeală: le cer copiilor să nu păstreze secrete, apoi îi încearcă pentru a vedea dacă dau în vileag cadoul-surpriză pentru buni. Doar lucrurile care aduc bucurie altora ar trebui să-și păstreze misterul, iar dacă cineva a vrut să le facă rău, mami sau tati ar trebui să știe.

Sursă: revista MAMI, Foto: 123RF .

"Patru sfaturi pentru siguranta copilului tau" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent