· articole
· intamplari

Pe 8 decembrie mamele protesteaza din nou in fata GuvernuluiVino si tu alaturi de mamicile ce vor protesta impotriva reducerii duratei concediului de ingrijire a copilului.

Reprezentanti ai comunitatii de mame de pe forumul
php"> miresici.ro si alte comunitati virtuale isi vor manifesta miercuri 08 decembrie, in fata Guvernului, revolta fata de masurile vehiculate in ultima perioada, privind reducerea duratei concediului de crestere a copilului si/sau a valorii indemnizatiei.
Mamele apreciaza ca, aceste masuri, vor avea un impact negativ asupra dezvoltarii si integrarii copiilor in comunitate, mai ales in lipsa unui sistem integrat de servicii sociale de ingrijire si crestere a copilului pentru primii 3 ani de viata(crese, gradinite).
Petitia pentru mentinerea concediului maternal a strans, in numai doua zile, peste 1200 de sustinatori.

Mamele solicita factorilor de decizie, reprezentantilor Guvernului, mentinerea duratei de acordare a concediului de crestere a copilului pe o perioada de 2 ani pentru copiii sanatosi, respectiv 3 ani pentru copiii cu probleme si nevoi speciale, precum si revenirea, incepand cu data de 1 ianuarie 2011, a valorii indemnizatiei de crestere a copilului la nivelul din luna mai 2010.

Precizam ca, in cazul in care vremea va fi prea rece, carucioarele in care ar trebui sa fie bebelusii vor fi goale, pentru a nu-i expune unor riscuri!

Mai multe ONG uri si-au manifestat sprijinul si se alatura acestei actiuni.
Mai multe informatii gasiti pe miresici.ro .
"Pe 8 decembrie mamele protesteaza din nou in fata Guvernului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent