· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Pentru siguranta copilului, jucariile trebuie sa aiba marcaj CE

Jucariile trebuie sa aiba marcajul CE, care garanteaza respectarea cerintelor de siguranta ale Uniunii, sa fie corect alese, in functie de varsta copilului, pastrate cu instructiunile si aruncate atunci cand se strica, informeaza Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, citand ANEC (Vocea consumatorilor europeni in standardizare), da 12 sfaturi pentru un Craciun sigur.

Astfel, potrivit unui comunicat de luni al ANPC, cumparatorilor le este recomandat sa citeasca toate
net/jucarii-functionale-din-1889-sau-din-1930--expuse-la-muzeul-national-de-istorie-a-romaniei_56743.html">etichetele de pe jucarii , sa se asigure ca acestea poarta marcajul CE (un angajament din partea producatorului ca produsul respecta toate cerintele relevante si de siguranta aplicabile ale UE, care sunt printre cele mai stricte din lume) si sa respecte indicatiile legate de varsta si siguranta, scrie RTV.NET .

Jucariile trebuie sa fie potrivite pentru varsta, abilitatile si nivelul de calificare ale copilului, iar cele care nu sunt destinate unui grup specific de varsta pot prezenta riscuri pentru siguranta. Cumparatorii mai sunt sfatuiti sa tina cont in special de mentiunile 0-3 ani si Nu este potrivit pentru copii sub 36 de luni.

Afla pe RTV.NET , de ce trebuie sa mai tii cont cand cumperi jucarii pentru copii. ().
"Stiri: Stiri: Pentru siguranta copilului, jucariile trebuie sa aiba marcaj CE " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent