· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Alimentatia copiilor >Alaptarea > Pentru toate mamicile interesate de alaptare
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor Pentru toate mamicile interesate de alaptare     
happyastrid
Locatie: Bucuresti
Copii
Nichita: 13 ani, 11 luni
ariadna: 9 ani, 5 luni
matei

08.04.2011 3:47   Pentru toate mamicile interesate de alaptare  citat 

Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare deschide un centru de consiliere pentru alaptare


Mai mult de jumatate dintre mame renunta partial sau in totalitate sa isi alapteze copiii mai devreme de 3 luni din cauza miturilor si ignorantei

Bombardate de sfaturile celor din jur (parteneri, prietene , mame, soacre si alte rude binevoitoare), majoritatea mamelor renunta sa isi alapteze copiii *, crezand ca fac o alegere mai buna optand pentru laptele artificial.

Cazurile in care intr-adevar mama nu isi poate sau nu este bine sa isi alapteze copilul sunt in realitate extrem de rare. La fel de rar sunt insa din pacate sprijinite si invatate mamele in maternitatile din Romania ca nu exista “lapte prea gras sau prea slab”, ca “volumul si structura laptelui se modifica dupa nevoile bebelusului”, ca “nu exista medicament mai bun pentru cel mic decat laptele mamei” sau ca problema “nu am mai avut lapte suficient” poate fi, de fapt, rezolvata.

Alaptarea este un proces natural, un dar pe care organismul nostru este pregatit sa il ofere micutului adus pe lume. Este de asemenea o indemanare care se invata, alaptarea putand pune o noua mama in dificultate din cauza lipsei de informatii si ajutor. Si pentru ca suntem cu totii diferiti, orice cuplu mama-copil poate intalni probleme pe parcursul relatiei de alaptare. Acestea sunt cateva dintre momentele in care avem nevoie de sfaturile unui consultant profesionist in lactatie.

“Am deschis acest centru impreuna cu Asociatie Naste cum Simti si Studio Pronatalita pentru ca ne-am dat seama cat de multe femei care ar dori sa alapteze si astfel sa ii dea puiului lor cel mai bun start in viata renunta chiar inainte de 3 luni. Aproape orice mama ar putea de fapt sa alapteze fara probleme cel putin pana la 6 luni ** - ce lipseste este o persoana care sa stie sa ii dea recomandarile corecte” - Irina Popescu, presedintele Asociatiei pentru Nastere si Alaptare.

Echipa centrului de lactatie a fost instruita in cadrul ANNA de Claudia Bider-Heim, consultanta in lactatie acreditata de catre ILCA (International Lactation Consultant Association). Centrul asigura suport individual pentru orice etapa a alaptarii, adresand probleme cum ar fi absenta laptelui in zilele dupa nastere, furia laptelui, prea putin/prea mult lapte, diversificarea alimentatiei, intarcarea, refuzul sanului sau al biberonului, etc

UNDE: in sediul centrului Pronatalita, bd. Dacia nr 103, etaj 1, interfon 03
CAND: incepand cu 11 aprilie, de luni pana vineri intre orele 11-14
CUM: prin programare la numarul de telefon 0745 559 563, intre orele 14 si 20


Va scriu cu rugamintea de a completa un chestionar dedicat mamicilor de bebelusi cu varsta intre 6 luni - 2 ani, accesand link-ul de mai jos:
http://www.kwiksurveys.com/online-surve...LF_bbd3569 --- nu e securizat, apar reclame, dar va rog sa le ignorati
Cercetatoarea din spatele acestui chestionar este moasa (Claudia Bider Heim --- http://www.aroundbirth.ro/despre_2.html). Ea incearca sa vada care este situatia alimentatiei noilor nascuti in Bucuresti. Nu va va rapi mult timp, chestionarul fiind scurt. De asemenea, va rog sa dati fwd in cazul in care mai aveti prietene din Bucuresti cu profilul cautat.
multumesc mult


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: