· articole
· intamplari

Pepenele rosu: beneficii pentru sanatate
Pepenele roșu este format în proporție de 92% din apă, dar pe lângă procentul covârșitor de apă este bogat și în substanțe nutritive.Pepenele roșu este o sursă importantă de vitaminele A, B6 și C, conține licopen, antioxidanți și aminoacizi (și chiar potasiu, dar în cantitate mai mică).

Licopenul este un fitonutrient – un compus chimic care apare în mod natural în plante și care aduce beneficii sănătății – fiind și pigmentul roșu care oferă pepenilor și roșiilor culoarea distinctivă (poți afla mai multe despre legătura dintre culoare și sănătate în Legume și culoare – ce beneficii au legumele, în funcție de culoarea lor). Licopenul este pus în legătură cu sănătatea inimii, a oaselor și cu prevenirea cancerului de prostată. Este, de asemenea, un antioxidant puternic și au fost observate proprietăți anti-inflamatorii. Reține! Pentru a beneficia de cantitatea maximă de licopen, consumă cei mai copți pepeni. Cu cât pepenele este mai roșu, cu atât concentrația de licopen este mai mare.

Citrulina este un aminoacid din pepene care se transformă într-un alt aminoacid, și anume arginină. Ambii susțin sănătatea cardiovasculară, circulația sanguină și ajută la reducerea acumulărilor de grăsime. Într-un studiu s-a constatat că extractul de pepene roșu a contribuit la reducerea hipertensiunii arteriale și la scăderea tensiunii arteriale la adulții obezi.

Conținutul ridicat de apă te ajută să-ți menții nivelul optim de hidratare.

Pepenele roșu conține fibre, acestea ajutând la menținerea sănătății tractului digestiv.

Vitamina A este esențială pentru sănătatea și frumusețea pielii și părului tău, menține hidratarea acestora și stimulează creșterea a noi celule de colagen și elastină.

Sucul de pepene roșu, băut înainte de un antrenament intens, calmează pulsul accelerat, precum și durerile musculare care pot să apară a doua zi (acest beneficiu poate fi atribuit aminoacizilor citrulină și arginină care îmbunătățesc circulația).

Ca și alte fructe și legume, pepenii roșii s-au dovedit de ajutor în reducerea riscului de apariție a cancerului datorită proprietăților antioxidante.

"Pepenele rosu: beneficii pentru sanatate" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent