· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Petardele ar putea fi interzise

Autor: Onush
data publicarii: 04.01.06
Premierul Tariceanu cere modificarea legii privind folosirea pocnitorilor si artificiilor
Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a cerut ieri ministrului administratiei si internelor, Vasile Blaga, sa elaboreze un proiect de act normativ prin care sa se impuna conditii stricte de folosire a petardelor. Solicitarea primului-ministru a fost facuta dupa ce opinia publica si presa au reactionat vehement fata de recordul trist inregistrat in noaptea dintre ani, cand, pentru prima data de la adoptarea legii care permite persoanelor fizice sa foloseasca materiale pirotehnice in zilele de 31 decembrie si 1 ianuarie, doi oameni au murit din cauza accidentelor provocate de acestea. Mai mult, seful guvernului ia in considerare varianta ca folosirea artificiilor sa fie facuta doar de persoane specializate. (.

)

Mutilati din cauza inconstientei
Zeci de copii si adulti vor ramane cu sechele pe viata datorita accidentelor suferite in noaptea de Anul Nou
De Revelion, holul din fata camerei de garda de la Spitalul de Oftalmologie din Bucuresti a fost plin de copii si adulti accidentati cu petarde, povesteste doctor Monica Pop, directorul unitatii. „Veneau oameni din cinci in cinci minute. Parca era Valea Plangerii. In niciun an nu am intalnit cazuri mai grave ca si acum: arsuri dintre cele mai complicate, micuti cu capul complet bandajat, adulti cu parul degradat si pleoapele arse”, afirma dr. Pop. Medicul spune ca autoritatile ar trebui sa interzica achizitionarea de materiale explozibile, cum sunt rachetele si petardele, sau macar sa restrictioneze vanzarile. „Civilizat ar fi sa angajeze firme specializate care sa organizeze focuri de artificii si sa opreasca, prin lege, accesul oamenilor obisnuiti la astfel de materiale”, considera oftalmologul. Ea sugereaza celor care nu sunt convinsi ca se impun asemenea masuri „sa vina sa vada ce se petrece de Sarbatori in spitale”.

Copiii, victime ale parintilor imprudenti
In cazul copiilor accidentati, Monica Pop sustine ca, de cele mai multe ori, se ajunge la asa ceva din cauza inconstientei parintilor. „Cum sa-i lasi sa foloseasca petarde? Ce au cautat cu ei in nebunia din Piata Universitatii, unde se stie ce se intampla in fiecare an?!”, se intreaba dr. Pop. (.)Sursa:Evenimentul zilei.

"Stiri: Stiri: Petardele ar putea fi interzise" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent