· articole
· intamplari

pampers: pampers: Pielea celui mic: de la 0-36 luniPielea bebelușului tău este o sursă de experiențe senzoriale prin care puiul tău se dezvoltă zide zi. În fiecare etapă de creștere a celui mic, trebuie avute în vedere cele mai importante aspecte privind îngrijirea pielii:

jpg"/>
1. Ultra protecție între 0-6 luni, atunci când pielea lui este cea mai sensibilă
Pielea nou-născutului și sugarului mic este incomplet dezvoltată anatomic și funcțional, fiind mult mai fină, mai fragilă și mai sensibilă decât cea a adulților. Conține o mulțime de terminații nervoase, care reactionează cu ușurință la diferiți stimuli din exterior.
De aceea, folosirea unui scutec cu putere de absorbție mare este esențială la această vârstă, pentru ca pielea bebelușului să rămână uscată și sănătoasă.
Datorită tehnologiei superioare Dry Max, noul Pampers Premium Care asigură protecție de până la 12 ore împotriva umezelii. Astfel, se îndepărtează riscul ca scutecul să se frece de pielea bebelușului sau să permită scurgeri ale lichidului pe lângă acesta. Este foarte important ca pielea bebelușului să fie uscată și protejată de umezeală, de temperaturi nepotrivite sau de contactul cu diferite țesături care pot vătăma epiderma.

2. Ultra îngrijire între 6-12 luni, atunci când se începe diversificarea și fundulețul bebelușului devine extrem de sensibil, datorită alimentelor pe care începe să le consume
Odată cu începerea diversificării (perioada 6-12 luni ) și cu introducerea unui aliment solid nou în alimentația sugarului (de exemplu citrice, tomate), se poate modifica pH-ul local, ceea ce determină apariția eritemului fesier.
Igiena trebuie să aibă în vedere spălarea regulată cu apă călduță, schimbarea frecventă a scutecelor, curățarea zonei cu servețele umede ce nu conțin alcool sau parfum, uscarea prin tamponare cu un prosop curat și aplicarea unei creme cu rol de barieră.
Noul scutec Pampers Premium Care izolează umezeala și scaunele moi (în cazul mărimilor 1-3) de pielea copilului și previne acțiunea enzimelor, menținând astfel nivelul normal al pH-ului în mediul scutecului. Această calitate este esențială odată cu începerea diversificării.

3. Ultra fixare între 12-18 luni, atunci când cel mic începe să exploreze, întreaga activitate a copilașului fiind caracterizată de urcat și cățărat
În timpul dedicat jocului și explorărilor sale de-a bușilea prin casă, scutecul trebuie să îi ofere micuțului libertate de mișcare. De aceea, este bine să poarte modele care se vor mula perfect pe corpul său, alegând mărimea potrivită pentru vârsta şi greutatea bebeluşului. Este important ca scutecul copilului să fie flexibil și să nu îl strângă. Benzile din jurul mijlocului trebuie să fie suficient de late, perfect mulate pe abdomen și moi, pentru ca burtica bebelușului să nu fie deranjată de marginea scutecului. Noul scutec Pampers Premium Care, cu benzi laterale elastice, care se potrivesc perfect în jurul burticii și benzile suprapuse, îi permit micuțului să se miște în voie.

4. Ultra subțire, între 18-24 luni, când cel mic are nevoie de lejeritate mare de mișcare
În această perioadă, copilul are nevoie de lejeritate în mișcare, de aceea este important ca scutecul folosit să nu îl incomodeze: să fie suficient de subțire pentru acest lucru, dar să îți păstreze o calitate esențială: aceea de absorbție maximă. Cu ajutorul tehnologiei Dry Max, Pampers Premium Care realizează o distribuire optimă a gelului super absorbant din interiorul scutecului, astfel încât acesta este cu 20% mai subțire și mai confortabil.

5. Ultra confort, între 24 – 36 luni, când cel mic nu mai are nici răbdare, nici timp, pentru schimbatul scutecului
Tipul de scutec pe care îl va purta până în momentul în care cel mic se va deprinde în totalitate cu olița trebuie să țină pasul cu fiecare etapă a dezvoltării sale psiho-somatice. Confortul, protecția, libertatea de mișcare, îngrijirea pielii și adaptabilitatea sunt calități cu care noul Pampers Premium Care vine acum atât în sprijinul părinților, cât și în ajutorul celor mici.

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea “Întreabă experții“ : aici
Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent