· articole
· intamplari

Plante pentru inhalatii
Inhalațiile trebuie făcute încă de la primele simptome ale unei afecțiuni.În orice farmacie găsești o mulțime de produse care promit să-ți ajute micuțul să treacă mai repede peste bolile respiratorii, extrem de prezente în acest sezon. Nu spun că nu ar avea efect, dar eu îți propun câteva plante pentru inhalații, extrem de eficiente și mai ales naturale.

Mușețel versus bronșită
Dacă un virus, o bacterie sau un alergen reușește să-i infecteze conductele respiratorii, atunci copilul va prezenta febră moderată, tuse seacă, stare generală proastă, dureri de cap și secreții nazale, iar medicul îți va spune că este vorba de bronșită. Pentru că această afecțiune se lipește extrem de repede de copii, se vindecă mai greu și recidivează mai ușor, este bine ca imediat ce diagnosticul este pus, să apelezi la plante pentru inhalații, și anume la mușețel. După ce adaugi peste un litru de apă fiartă, o mână de flori de mușețel, pune-l pe cel mic să inhaleze aburul pentru a-i fluidifica secrețiile nazale. Poți să-i faci inhalații de două ori pe zi.

Mentă versus sinuzită
Dacă puiul tău este răcit mai mult de o săptămână și simptomele par a se înrăutăți, înseamnă că s-a ales cu o sinuzită. Durerea de la nivelul punctelor sinusale (frunte, sub ochi, sub obraji), durerea de cap, febra, secrețiile abundente și tusea productivă sunt simptomele acestei afecțiuni. Imediat ce medicul pediatru ți-a dat un tratament medicamentos, este bine să apelezi la plante pentru inhalații. Cea mai bună plantă pentru dezinfectarea și desfundarea căilor nazale este menta. Pune o mână de frunze de mentă în 500 ml de apă fierbinte și lasă-l pe micuț să inhaleze aburii.

Cimbru versus răceală
Pentru că sistemul imunitar al unui copil nu este bine dezvoltat, răcelile sau virozele îl pot îmbolnăvi rapid. În perioada în care se face trecerea de la un sezon cald la unul rece și reintră în comunitate (școli sau grădinițe) micuții sunt extrem de vulnerabili în fața virusurilor. Dacă este și cazul copilului tău, este bine să îi faci inhalații din 2 linguri de cimbru, adăugate peste un litru de apă clocotită. Această plantă îi va desfunda nasul, îi va ameliora iritația gâtului, îi va calma tusea și îi va elimina secrețiile nazale deranjante.

Cum folosești plante pentru inhalații
Apa clocotită se toarnă într-un vas din sticlă sau emailat. Copilul trebuie să inhaleze aburii, timp de aproximativ 10 minute, acoperit fiind cu un prosop și aflat deasupra vasului, dar la o distanță destul de mare, pentru a evita arsurile. Îl poți așeza pe micuț pe un scaun, ținând o umbrelă peste care să pui un cearceaf care să-l acopere bine, iar cu ajutorul unui ziar învelit în formă cilindrică, să-i direcționezi aburul sub cearceaf.
Foto: 123RF.

"Plante pentru inhalatii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent