· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Pălăria-căpșună

Coșereanu Ioana
Cls a VI-a A
PĂLĂRIA - CĂPȘUNĂ

Cu trupul dornic de odinhnă și cu niște cearcăne vineții sub ochi, pleoapele îmi căzură imediat, iar eu am fost învăluită în plasa unui somn adânc. În neștiința mea am fost purtată într-o lume neobișnuită unde părea că totul se desfășura după alte reguli, oricum , pentru mine cu totul noi.
O vagă siluetă mă întâmpină și mă cuprinse un sentiment special. Acea ființă era o fetiță cu pălăria în formă de căpșună, într-un joc fantastic. Cerul era în carouri colorate, iar florile înalte cât blocurile de locuit. În unul din carouri se desfășura un spectacol plin de veselie cu o muzică minunată, cum nu am mai auzit. Decorul spectacolului era alcătuit din covoare cu modele mărunte pe care se aflau soldăței cântând la trompetă și bătând la tobe, într-o paradă în mii de culori.
Secundele târzii ale nopții s-au scurs pe neașteptate și o plăcută mângâiere îmi trece prin păr.
În adâncul sufletului, am mai adăugat un vis, pe care îl voi păstra alături de celelalte. Este visul culorilor cu care vreau să pictez. El mi-a arătat ce minunat este să visezi și să ai vise. Viața este un vis, și visul o lume !

publicat la 27.05.2010 (3122 citiri)