· articole
· intamplari

Posibile cauze ale sangerarilor in timpul sarciniijpg?width=545"/>
Descopera daca sangerarea in primul trimestru de sarcina este normala sau nu.

Sângerarea vaginală în primul trimestru de sarcină poate fi cauzată de mai mulți factori diferiți. Sângerarea afectează 20% până la 30% din sarcini. Sângerarea crește riscul de a avea un avort spontan (de a pierde copilul). Chiar mai important, însă, este faptul că aproximativ 2% din sarcini sunt ectopice în locație (fătul nu este în interiorul uterului) și sângerările vaginale pot fi un semn de sarcină extrauterină. O sarcină ectopică poate pune viața în pericol. Toate sângerările asociate cu începutul sarcinii ar trebui să te determine să consulți personalul medical specializat pentru evaluare imediată.

Sângerare la implantare: poate fi o cantitate mică de sânge asociată cu implantarea normală a embrionului în peretele uterin, numită sângerare la implantare. Acest lucru este, de obicei, foarte minimal, dar apare frecvent în aceeași zi în care menstruația ar fi trebuit să apară. Acest lucru poate fi foarte confuz dacă îl consideri o simplă greșeală și nu-ți dai seama că ești gravidă. Aceasta este o parte normală a sarcinii și nu ar trebui să reprezinte nici un motiv de îngrijorare.

Amenințarea avortului spontan: Ți s-ar putea spune ca ești pasibilă să suferi un avort spontan în cazul în care ai unele sângerări sau crampe. Fătul este cu siguranță încă în interiorul uterului (de obicei, acest lucru se stabilește bazat pe un examen cu ajutorul ultrasunetelor), dar rezultatul sarcinii este încă în discuție. Aceasta se poate întâmpla dacă ai o infecție, cum ar fi o infecție a tractului urinar, care poate deveni deshidratat, dacă folosești anumite medicamente, dacă ești implicată în traume fizice, în cazul în care fătul în curs de dezvoltare este anormal în vreun fel sau pentru nici un motiv aparent. Exceptând aceste motive, avorturile spontane nu sunt în general cauzate de lucrurile pe care le faci, cum ar fi ridicarea de greutăți, sex sau de stres emoțional.

Avort finalizat: Este posibil să suferi de un avort spontan complet, în cazul în care sângerarea și crampele s-au redus și uterul pare să fie gol pe baza evaluării ultrasunetelor. Acest lucru înseamnă că ai pierdut sarcina. Cauzele acesteia sunt aceleași ca cele pentru un avort spontan iminent. Aceasta este cea mai frecventă cauză a sângerării din primul trimestru.

Avort incomplet: Este posibil să suferi de un avort incomplet (sau un avort spontan în curs de desfășurare) în cazul în care examenul pelvian arată că cervixul este deschis și că sunt încă urme de sânge, cheaguri sau de țesut. Colul uterin nu trebuie să rămână deschis pentru foarte mult timp. Dacă da, se indică faptul că avortul spontan nu este finalizat. Aceasta se poate întâmpla în cazul în care uterul începe să combată înainte ca întreg țesutul să fi trecut sau dacă este risc de infecție.

Ovule distruse: Este posibil să ai un ovul distrus (eșec embrionar). O ecografie ar arăta o dovadă a unei sarcini intrauterine dar embrionul nu a reușit să se dezvolte așa cum ar trebui în locația corectă. Aceasta se poate întâmpla în cazul în care fătul a fost anormal.

Decesul intrauterin al fătului: Este posibil să apară și un deces intrauterin al fătului (numit IUFD, avort ratat sau deces embrionar), în cazul în care copilul moare în curs de dezvoltare în interiorul uterului. Acest diagnostic se va baza pe rezultatele ultrasunetelor și poate apărea în orice moment în timpul sarcinii. Aceasta se poate întâmpla pentru oricare din aceleași motive ca și în cazul unui avort spontan care amenință să apară în stadiile incipiente ale sarcinii; cu toate acestea, este foarte neobișnuit ca acesta să apară în al doilea și al treilea trimestru de sarcină.

Sângerarea postcoitală este sangerarea vaginală care apare în urma actului sexual. Aceasta poate fi normală în timpul sarcinii.

Sângerarea poate fi, de asemenea, cauzată de motive fără legătură cu sarcina. De exemplu, pot apărea traumatisme sau peretele vaginal poate sângera și unele infecții pot provoca sângerări.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent