· articole
· intamplari

Povestea ursilor in conditiile incalzirii globaleMUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA “GRIGORE ANTIPA” va invita sa participati Duminica, 31 august, incepand cu orele 11,00, la cea de – a saptea prezentare din cadrul programului interactiv si interdisciplinar pentru copii si parinti - INTALNIREA de DUMINICA – editia 2008.
Titlul prezentarii din aceasta luna este Povestea ursilor in conditiile incalzirii globale si urmeaza a fi sustinuta de catre Diana Ion, muzeograf. Conferinta se va derula sub forma unei prezentari în power point, bogat ilustrată şi accesibilă elevilor. Participantii vor afla informatii inedite despre toate speciile de urs existente pe Terra, adaptarile la mediul lor de viata, probleme de conservare si protejare a celor pe cale de disparitie, etc.Pe vremuri ursii erau raspanditi in cea mai mare parte a emisferei nordice. In zilele noastre, cele opt specii din fauna actuala sunt in declin, in principal datorita distrugerii habitatelor si a incalzirii globale. Clasificati drept carnivori, ursii consuma de fapt putina carne, materia vegetala constituind cea mai mare parte a hranei lor. Care este cel mai mare reprezentant, cum trebuie sa reactionam atunci cand ne intalnim cu un urs, care este viitorul acestor animale pe Terra? Raspunsul la aceste intrebari, dar si multe altele, le vom afla pe parcursul intalnirii.

Aceasta prezentare va fi urmata de aplicatia practica prin care se urmareste fixarea si evaluarea cantitativa si calitativa a informatiilor asimilate de catre participanti si desigur, premierea celor mai activi copii. In finalul INTALNIRII, tot ca de obicei, se va anunta “tema pentru acasa” asociata prezentarii.

Sunt asteptati toti copiii curiosi cu varste cuprinse intre 7-14 ani, dar si toti cei care iubesc fauna salbatica si doresc sa se implice in conservarea ei.

Informatii suplimentare : Dr. Aurora Stanescu, autorul proiectului (0788.593.485 sau 312.88.26 int. 119, e-mail : auroras[at] antipa punct ro)


Parteneri Media : Mami.ro , Parinti.com


Detalii pe : Muzeul Antipa.

"Povestea ursilor in conditiile incalzirii globale" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent