· articole
· intamplari

3-7 ani: 3-7 ani: Pregatirea copilului pentru gradinitaDaca puiul tau stie sa faca la olita, se exprima binisor si mananca singur, atunci este gata pentru marele pas: gradinita.
Nu te gandi ca este prea mic si neajutorat. In colectivitate va face progrese uimitoare.
Cea dintai zi petrecuta la gradinita poate fi un succes sau o adevarata catastrofa.

Alintatul familiei devine unul dintre cei 20 de copii ai grupei, ceea ce cu siguranta nu-l va incanta. Este posibil ca el sa accepte schimbarea fara prea mari emotii, mai ales daca are frati mai mari sau a fost obisnuit sa-si petreaca timpul alaturi de copii pe terenul de joaca. Dar se intampla deseori sa transforme momentul despartirii de tine intr-o adevarata drama.
Pentru a preintampina un eventual esec al copilului, este nevoie de o perioada de pregatire psihologica. Chiar daca ti-a mai ramas putin timp la dispozitie, trebuie sa profiti pentru a-ti ajuta copilul sa faca primul sau pas ca individ independent. Este foarte important sa depaseasca acest moment fara traume.

Cum il ajuti?

• Obisnuieste-l cu ideea ca se poate descurca singur.
• Incurajeaza-l atunci cand incepe sa se desprinda de tine.
• Fa-l sa inteleaga de ce trebuie sa mearga la gradinita: sa invete jocuri, poezii, cantece, sa cunoasca alti copii.
• Ajuta-l sa-si cunoasca viitoarea educatoare si lasa-i impresia ca voi doua sunteti prietene pentru a-i crea sentimentul de siguranta.
• Cere permisiunea sa participi la primele activitati, daca despartirea de tine e dureroasa.

Citeste articolul integral pe mami.ro

Articol .

"3-7 ani: 3-7 ani: Pregatirea copilului pentru gradinita" | cont nou | 9 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
12.09.09 19:42: mamistef
Alintatul familiei devine unul dintre cei 20 de copii .....pardon...unul din cei 31! Astea sunt conditiile,se pare ca trebuie sa fim multumiti ca i-am gasit loc chiar si in conditiile astea...Nu cred ca exista prea multe gradinite cu grupe de 20 de copii :(
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

13.09.09 22:06: alinutza_s
Sau unul din cei .... 46 de copii.Articolul nu este complet, ar fi trebuit sa se precizeze si ce trebuie sa facem in primele zile de gradi. Dar la noi in tara nu se pune accent pe acest lucru. Ma refer la faptul ca .... duci copilul la gradi si chiar din prima zi trebuie sa il lasi pana la final de program. Asta este sistemul romanesc, nu cumva tu, unul din ... atatia parinti sa faci revolutie si sa incerci atfel, spre binele copilului. Stiu ca in afara, in Italia mai precis, cei ce intra pentru prima data in sistem incep mai devreme pentru a avea mai mult timp educatoarele pentru ei. In plus, este un plan bine gandit sa lasi copilul cate putin ... in urmatoarele zile sa maresti timpul, astfel incat gredi devine o placere pentru copii.La noi ... o mamica apropiata mie a primit urmatorul raspuns ... daca iti convine bine daca nu cauta-ti o alta gradi. Asa ceva nu este normal, dar ce se poate face? Sa luam atitudine? Sa ne luptam cu morile de vant?
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent