· articole
· intamplari

Pregatirea copilului pentru gradinitaDaca puiul tau stie sa faca la olita, se exprima binisor si mananca singur, atunci este gata pentru marele pas: gradinita.

Nu te gandi ca este prea mic si neajutorat. In colectivitate va face progrese uimitoare.

Cea dintai zi petrecuta la gradinita poate fi un succes sau o adevarata catastrofa.

Alintatul familiei devine unul dintre cei 20 de copii ai grupei, ceea ce cu siguranta nu-l va incanta. Este posibil ca el sa accepte schimbarea fara prea mari emotii, mai ales daca are frati mai mari sau a fost obisnuit sa-si petreaca timpul alaturi de copii pe terenul de joaca. Dar se intampla deseori sa transforme momentul despartirii de tine intr-o adevarata drama.

Pentru a preintampina un eventual esec al copilului, este nevoie de o perioada de pregatire psihologica. Chiar daca ti-a mai ramas putin timp la dispozitie, trebuie sa profiti pentru a-ti ajuta copilul sa faca primul sau pas ca individ independent. Este foarte important sa depaseasca acest moment fara traume.

Cum il ajuti?
Obisnuieste-l cu ideea ca se poate descurca singur.
Incurajeaza-l atunci cand incepe sa se desprinda de tine.
Fa-l sa inteleaga de ce trebuie sa mearga la gradinita: sa invete jocuri, poezii, cantece, sa cunoasca alti copii.
Ajuta-l sa-si cunoasca viitoarea educatoare si lasa-i impresia ca voi doua sunteti prietene pentru a-i crea sentimentul de siguranta.
Cere permisiunea sa participi la primele activitati, daca despartirea de tine e dureroasa.

Nu uita!
Sa-i oferi viitoarei educatoare cateva informatii esentiale despre micut. Incearca sa-i faci o caracterizare obiectiva, sa-i spui daca este timid sau curajos, comunicativ sau retinut, increzator sau anxios, indemanatic sau stangaci, sociabil sau retras, daca este copil unic, daca are anumite afectiuni sau restrictii medicale.

Copilul tau are nevoie de un anumit tip de imbracaminte sau incaltaminte: papuci de interior (usori, comozi, curati, fara sireturi), imbracaminte de schimb (chiar la 3 ani se poate intampla sa ajunga prea tarziu la toaleta), pantalonasi fara bretele, curele, inchizatori complicate, pijamale cu initialele lui sau cu semne distinctive, saculeti sau ghiozdanele personalizate.

sursa : mami.ro.

"Pregatirea copilului pentru gradinita" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent