· articole
· intamplari

pampers: pampers: Prevenirea iritatiei de scutecOrice bebeluş care poartă scutece -şi care nu poartă? - este predispus la apariţia iritaţiilor pielii. Deşi par inofensive, ele sunt inconfortabile. De aceea, prevenirea şi tratarea lor eficientă sunt extrem de importante.


tinypic.com/29z1xll.jpg"/>

Această afecţiune deosebit de frecventă poate fi uşor recunoscută: funduleţul bebeluşului tău este roşu şi inflamat, cu mici umflături în zona scutecului. Dacă iritaţia prezintă şi bubiţe roz-roşii în jurul petelor roşii din zona scutecului sau în jurul guriţei bebeluşului, s-ar putea ca iritaţia să fi evoluat într-o micoză, pentru care va fi nevoie de un tratament cu antifungice aplicate local.

Pentru că cel mic nu poate vorbi ca să-ţi spună ce-l deranjează, s-ar putea ca el să-şi exprime senzaţia de disconfort prin plâns şi stări de iritabilitate crescută, ce se accentuează în momentul în care îi schimbi scutecul, şi foarte probabil prin pierderea poftei de mâncare.

Când iritaţia nu este provocată de scutece
Deşi crezi că ai de-a face cu o iritaţie provocată de scutec, s-ar putea, la fel de bine, să fie vorba de o altă afecţiune uşoară a pielii bebeluşului. De aceea, este esenţial să poţi face diferenţa dintre iritaţia de la scutec şi alte afecţiuni pentru că numai aşa îi vei administra un tratament eficient celui mic. Iritaţia provocată de scutec este cel mai adesea confundată cu impetigo, dermatita seboreică sau miliaria (erupţie de pete roşii provocate de căldură).

Sursa: pampers.ro
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent