· articole
· intamplari

pampers: pampers: Prevenirea iritatiilor de la scutecÎn majoritatea cazurilor, iritaţia este provocată de umezeala existentă în zona scutecului. Schimbările nivelului pH-ului şi contactul pielii cu scaunele acide sunt principalii vinovaţi.


com/29z1xll.jpg"/>

Alte cauze frecvente sunt:
Pielea din zona scutecului nu a fost suficient de bine curăţată
Pentru că iritaţia este provocată de schimbările nivelului pH-ului pielii produse atunci când scaunele şi urina intră în contact, ar trebui să cureţi cu grijă şi foarte multă atenţie orice urmă de murdărie de pe pielea delicată a copilaşului tău.

Foloseşte şerveţele fără alcool sau un prosopel moale şi apă calduţă. Pielea sensibilă trebuie spălată doar cu apă simplă, în timp ce pentru alte tipuri de piele e nevoie şi de un săpun fin.
Nu folosi pentru curăţarea pielii prosoape aspre deoarece acestea nu vor face decât să accentueze iritaţia şi să-l necăjească şi mai tare pe cel mic. Deşi majoritatea şerveţelelor pentru bebeluşi comercializate în prezent nu conţin alcool, asigură-te că ai citit eticheta şi că nu foloseşti alte tipuri de serveţele, deoarece alcoolul poate să-l irite şi mai tare pe cel mic.

Scutecele nu au fost schimbate suficient de des
Studiile au demonstrat că bebeluşii care sunt schimbaţi de scutec de cel puţin opt ori pe zi suferă de iritaţii cauzate de căldură mult mai rar. Schimbarea frecverntă a scutecului este deosebit de important din două motive:
1) expunerea prelungită la umezeală face ca pielea să devină mai sensibilă şi mai predispusă la iritaţii; şi
2) cu cât urina şi sacunele stau mai mult timp laolaltă, cu atât mai mult enzimele din scaun vor dăuna pielii bebeluşului. Scutecele super-absorbante sunt eficiente pentru că nu lasă urina să intre în contact cu pielea şi cu scaunele bebeluşului.

Infecţii micotice.
Dacă pielea bebeluşului a stat udă prea mult timp, ea devine predispusă la apariţia micozelor – cea mai persistentă iritaţie de la scutec. Un tratament cu antibiotice poate produce diaree, ceea ce poate accentua micoza. Semnele de recunoaştere a acestui tip de iritaţie sunt bubiţele roşii din jurul petelor roşii care există în zona scutecului. S-ar putea ca bebeluşului tău să-i apară pete albe şi în guriţă, iar sânii tăi vor deveni dureroşi în cazul în care îl alăptezi. Roagă-ţi medicul să-i prescrie cât mai repede un tratament antifungic, în cazul în care această afecţiune persistă.

Prevenirea iritaţiilor de la scutec:
- Schimbă scutecul bebeluşului tău cât mai curând cu putinţă după ce acesta s-a udat şi s-a murdărit.
- Curăţă atent zona acoperită de scutec după fiecare scaun şi lasă pielea să se usuce, având grijă să nu o ştergi cu mişcări prea ferme sau apăsate.
- Acoperă pielea micuţului tău cu un strat subţire de cremă protectoare.
- Atunci când îi pui un scutec nou bebeluşului tău, nu-l strânge prea tare, ci mai degrabă permite-i aerului să pătrundă sub scutecel, astfel încât pielea să poată respira.
- Foloseşte cât mai des scutece super-absorbante sau care conţin loţiune calmantă, care să intre în contact cu pielea micuţului.
- Fii mereu atentă la copilul tău în perioada în care îi administrezi antibiotice, ce îi pot provoca diaree, sau atunci când este deranjat la burtică din alte cauze, pentru a putea reacţiona în timp util şi să-i schimbi scutecul rapid.

Metode testate pentru tratarea iritaţiilor de la scutec:
- Schimbă scutecul bebeluşului tău cât mai des pentru a împiedica umezeala să stea prea mult în contact cu pielea.
- Permite-i pielii să respire lăsându-l pe cel mic să stea şi fără scutec măcar câteva minute în fiecare zi (ar fi bine să ai la îndemână în aceste momente un scutec sau un prosopel în cazul în care va fi, totuşi, nevoie!).
- După fiecare scaun, curăţă atent funduleţul bebeluşului tău şi asigură-te că e bine uscat înainte să-i pui copilului un alt scutec.
- Unge pielea copilaşului cu cremă cu oxid de zinc sau altă cremă recomandată de medic pentru a împiedica urina să intre în contact cu pielea iritată.
- Dacă nimic din toate acestea nu funcţionează, încearcă o altă marcă de scutece sau un detergent diferit dacă cel mic poartă scutece-chiloţel lavabile.
- Încearcă să foloseşti scutece care conţin o loţiune calmantă specială pentru pielea delicată.
- Contactează medicul dacă iritaţia durează mai multe de câteva zile sau dacă observi apariţia unor băşicuţe sau pustule.

Sursa:
pampers.ro
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent