· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Preveniti aparitia unor boli, in functie de antecedentele medicale ale mamei

Autor: Onush
data publicarii: 16.07.08
Istoricul medical al familiei a fost mereu un factor important pentru evolutia starii de sanatate a copiilor, insa studiile recente arata ca anumite probleme ale mamei sunt determinante in aparitia unor boli, mai ales in cazul fetelor. Specialistii spun ca de la o anumita varsta fetele trebuie sa aiba curajul sa abordeze cu mamele cateva subiecte legate de istoricul sanatatii lor.

Intrebati-va mama daca are aceeasi inaltime pe care o avea la 21 de ani. Orice centimetru in minus este semn ca va suferi de osteoporoza.

In acest caz si fetele au 50 la suta riscuri sa fie afectate de aceasta boala, de aceea medicii sfatuiesc sa isi administreze zilnic o tableta de calciu cu vitamina D. In plus, exercitiile la sala de forta, efectuate regulat, duc in timp la intarirea rezistentei oaselor si la pastrarea unei posturi corecte. Daca mama are aceeasi inaltime ca in tinerete inseamna ca fetele au risc mai mic de a suferi vreo fractura pe parcursul vietii sau chiar de a avea probleme cu coloana vertebrala.

Foarte importanta este si perioada in care mama a fost insarcinata, deoarece anumite complicatii se transmit genetic, sustin cercetatorii. Orice amanunt privind starea ei de sanatate din aceasta perioada este important pentru sarcina fetei.Preluare Hotnews.ro din Gandul.

"Stiri: Stiri: Preveniti aparitia unor boli, in functie de antecedentele medicale ale mamei" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent