· articole
· intamplari

Prima compunere la scoala - amintiri din vacantajpg?width=545"/>
Cum ati petrecut in vacanta de vara impreuna cu copilul dumneavoastra? Haideti sa realizam o compunere despre vacanta de vara!

Prima compunere la școală, „ce am făcut în vacanță” , poate da bătăi de cap atât elevilor cât și părinților, deoarece aceste compuneri fac parte din tema de vacanță sau este una din temele „clișeu” pe care copiii le primesc în primele zile după reînceperea școlii.

Pentru a-i oferi copilului resurse și idei pentru această compunere, pe care inevitabil o va primi ca temă la școală, este important să aveți activități cât mai variate și mai plăcute pe timpul vacanței, astfel încât să îi rămână amintiri frumoase pe care să le folosească drept sursă de inspirație. Dar cel mai important este să vă simțiți bine împreună și să vă bucurați cu adevărat de perioada vacanței.

Iată câteva idei de activități potrivite pentru vacanța de vară:

-colecționati scoici; în diverse forme, culori si mărimi, scoicile vor fascina copiii, iar pe măsură ce vor aduna din ce în ce mai multe exemplare, vor fi mândri de colecția lor. Această activitate le stimulează concentrarea, le dezvoltă atenția și agerimea și îi ajută să-și concentreze energia într-un sens pozitiv, într-o direcție care le place.

- jucați sporturi de vară (tenis, volei, înot etc.); puteți petrece timp de calitate cu copilul dumneavoastră jucând diverse sporturi, lăsându-l pe el sa aleagă ce tip de sport ar vrea să joace și bucurându-vă de fiecare secundă în care copilul se implică cu pasiune și își canalizează energia spre joc.

- realizați trasee montane sau pur și simplu plimbați-vă în zone cât mai naturale, sălbatice, fără urme ale civilizației. Incursiunea în natură și conectarea cu aceasta îi vor relaxa pe copii și aceștia vor absoarbe toate informațiile noi mult mai usor. În timpul plimbării puteți vorbi despre elementele naturii, despre animale, viața în pădure, cum se formează munții și multe alte subiecte interesante. Copiii vor adora sa învețe lucruri noi, cu atât mai mult cu cât le și experimentează ei înșiși.

-faceți o excursie în propriul oraș, în care să îi prezinți cele mai importante puncte de atracție, monumente și obiective turistice. Cu siguranță îi va plăcea să își cunoască localitatea în care locuiește, si va fi fascinat de lucrurile noi pe care le poate învăța.

-pregătiți împreună un desert de vară. Fie ca este inghețată, compot, cheesecake sau o simplă tartă cu fructe, copilul tău va adora să găteasca el singur, cu manuțele lui, iar lucrurile făcute cu placere ies întotdeauna bine. Implică-l și pe el într-una din dățile în care vrei să pregătești ceva bun, apoi savurați împreună ce ați preparat. Cu siguranță nu va uita această experiență.

- pictați.oriunde. Pe pietre, pe frunze, pe hârtie, pe haine, etc. Daca ai un copil cu înclinații artistice, va fi o activitate minunată pentru el. Dați-vă frâu liber imaginației și transpuneți pe hârtie cele mai imposibile combinații de culori și de idei.

Când va veni vremea compunerii „ce am făcut în vacanță”, puteți să faceți o retrospectivă a verii, care au fost momentele cele mai plăcute, din perspectiva copilului, apoi să incercați sa puneți ideile în ordine, cu scopul de a crea compunerea. Cu siguranță copilul dumneavoastră va trece cu bine momentul realizării compunerii despre vacanța de vară, dar emoțiile resimțite sunt firești, ca la orice primă dată.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent