· articole
· intamplari

Prima intalnire cu doamna invatatoareTi-ai inscris puiul in clasa intai la acea invatatoare pe care ai considerat-o cea mai potrivita. Acum, la inceput de an scolar, trebuie sa te intalnesti atat tu, cat si micutul tau cu cea care ii va indruma pasii in urmatorii patru ani.

Inainte de prima zi de scoala, aminteste-i ca trebuie sa fie politicos cu doamna invatatoare. De asemenea, poti sa treci in revista cateva reguli generale de conduita in colectiv, reguli pe care deja le are inradacinate din etapa gradinitei.Ar fi de preferat ca macar in primele zile de scoala sa iti imbraci micul scolar in uniforma. Asa va invata ca toti copiii sunt la fel si ca acest detaliu face parte din disciplina de care va trebui sa dea dovada.

Dupa deschiderea noului an scolar, cand copiii sunt invitati in clase si apoi se asaza pentru prima oara in banci, invatatoarea isi va indrepta atentia asupra celor mici. Prin urmare, daca vrei sa discuti in particular cu ea, incearca dupa primele saptamani, atunci cand emotiile vor trece si toata lumea se va acomoda in noua postura.

La prima intalnire cu doamna invatatoare, arata-te deschisa la ceea ce are sa-ti spuna despre puiul tau. Dupa atatia ani de experienta si atatea generatii, o invatatoare isi formeaza destul de repede o prima impresie. Totodata, spune-i daca micutul are anumite probleme de sanatate, alergii sau probleme de concentrare.

Daca veti depasi prima bariera de comunicare, va fi destul de usor sa pastrati legatura in cazul in care micul tau poznas va face vreo nazdravanie. Oricum, nu ar trebui sa te sperii daca pe parcurs vei fi chemata la scoala pentru o discutie cu invatatoarea. Nu inseamna ca trebuie sa te gandesti deja la pedeapsa pe care i-o vei administra copilului, poate vrea doar sa te informeze despre performantele sale scolare excelente.

Nu in ultimul rand, nu trebuie sa te mire sau sa te ofenseze cand micutul tau o sa te contrazica printr-o replica de genul dar doamna zice ca
. Nu, nu trebuie sa o privesti ca pe dusmanul tau. Tu esti si vei ramane primul sau dascal, insa invatatoarea este acum autoritatea care ii ghideaza pe micuti in drumul lor si le da sfaturile care li se fixeaza in memorie pentru totdeauna. Asadar, pentru ei conteaza ceea ce ea ii invata, deci fii mandra ca puiul tau asimileaza repede indrumarile de la scoala.

Articol EXCLUSIV ONLINE; mami.ro.
Text: Alexandra Badita.

"Prima intalnire cu doamna invatatoare" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent