· articole
· intamplari

Prima vizita la dentistjpg?width=545"/>
Tie, ca adult, iti este teama in continuare de dentist si ai vrea sa faci sa faci prima vizita la dentist pentru micutul tau mai putin infricosatoare decat pare. Poti sa il instruiesti pe cel mic sa aiba o igiena orala buna dar asta nu inseamna ca nu mai este nevoie sa mearga la doctor, ci doar ca va avea o experienta mai placuta.

• Alege doctorul potrivit. Inainte sa suni sa faci programarea este bine sa vizitezi mai multe cabinete sa poti sa faci o alegere in cunostinta de cauza. Trebuie sa fii fii atenta la personal, la atmosfera generala din sala de asteptare si mai ales sa ceri parerea si altor mamici. Daca este un loc amuzant, pustiul tau va astepta cu nerabdare urmatorul control la dentist.
• Vorbeste cu copilul tau despre necesitatea controlului de rutina. In filme si desene animate, dentistul este infatisat ca un mare producator de durere, nu ca un “vindecator”. De aceea, copilul tau este posibil sa asocieze imaginea cabinetului medical mai degraba cu cea a unei sali de tortura. Anunta-l din timp cand va urma controlul si nu ar strica si o vizita in avans, sa se obisnuiasca cu atmosfera din cabinet.
• Aveti grija de igiena orala ca sa preveniti vizitele dese sau procedurile durereroase de la dentist. Invata-l de mic sa isi perieze dintii de doua ori pe zi si cand creste, chiar sa foloseasca ata dentara atunci cand este la scoala. Cel mai bun leac este sa fii prevazator.
• Discuta cu medicul stomatolog despre metodele de calmare a durerii daca urmeaza sa ii faca o procedura copilului. Deasemeni, discuta cu el ce poti sa faci tu sa il linistesti pe cel mic. Unii doctori permit accesul parinelui in sala in timpul interventiei si altii nu. Este bine sa stii la ce sa te astepti.

Sursa sheknows.com
Traducere: Elena Stanciu.
"Prima vizita la dentist" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Pentru a avea dinti frumosi si sanatosi , ingrijirea lor trebuie sa inceapa de la aparitie si trebuie continuata toata viata. Copilul trebuie educat in acest sens, sa inteleaga de ce este necesar sa se spele pe dinti dupa fiecare masa.Sunt si copii carora insa nu le place sa faca acest lucru si pentru ei devine un stres. O obligatie care de multe ori duce la un rezultat negativ, in sensul ca micutul doar mimeaza ca se spala pe dinti, pentru a face pe plac parintilor.Se stie ca un copil va accepta sa faca un lucru daca pentru el e o joaca. De aceea eu sugerez parintilor care au problema de mai sus sa cumpere un dus bucal dental spa pe care sa-l recomande copiilor pentru a se juca. Ei vor accepta acest aparat si veti vedea ca igiena dintilor va deveni o joaca pentru ei.Referitor la prima vizita la medicul stomatolog, eu sugerez sa fie facuta cu mult timp inainte sa apara primele probleme. O vizita pentru un control de rutina va demonstra copilului ca medicul este prietenul familiei.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent