· articole
· intamplari

Legislatie: Legislatie: Părintele indolent, amendat şi închis prin legea educaţiei

Autor: Onush
data publicarii: 08.09.09
Dacă elevul abandonează şcoala obligatorie, părintele va fi cercetat şi amendat contravenţional între 500 şi 1.000 de lei. În schimb, dacă părintele se foloseşte de banii din contul copilului, atunci va fi pedepsit cu închisoare de la 6 luni la un an. „Părintele, tutorele legal instituit sau susţinătorul legal este obligat să ia măsuri pentru asigurarea frecvenţei şcolare a elevului în învăţământul obligatoriu.

Nerespectarea acestei prevederi din culpa părintelui constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 500 lei şi 1.000 de lei”, se precizează în proiectul de lege trimis de Guvern către Parlament. Totuşi, până la amendarea propriu-zisă a părinţilor, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Administraţiei şi Internelor trebuie să realizeze o metodologie comună prin care să desemneze autoritatea care să constate indiferenţa părinţilor şi care să şi poată aplica amenda.

În schimb, la capitolul privind sprijinirea educaţiei, Guvernul doreşte pedeapsa cu închisoarea pentru părinţii care fură 500 de euro din contul copilului.Articol integral: Cotidianul.

"Legislatie: Legislatie: Părintele indolent, amendat şi închis prin legea educaţiei" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent