· articole
· intamplari

Proaspeti parinti, tensiuni noi. Cum va pastrati relatia de cuplu armonioasa?0-9/12096141_895554980481577_5274667387526551257_n.jpg?oh=0585c3a4c6db064b310fb1e042865561&oe=569C98A8"/>
Ați devenit părinți și trăiți o perioadă minunată care însă poate aduce (și va aduce) tensiuni în cuplu. Când lucrurile nu prea mai merg, urmați aceste sfaturi care vă ajută să faceți față primelor luni cu un copil și să aveți, mai departe, o relație trainică.

Probleme: Dereglări hormonale. Lipsă de somn. Preocupări principale: hrana copilului și numărul de scaune pe care le are zilnic. Interdicție la sex în primele șase săptămâni. Dezordine în casă. Nu e de mirare un bebeluș poate aduce tensiuni chiar și în cea mai solidă relație!
Soluție: Comunicați. Discutați încă din timpul sarcinii despre așteptările pe care le aveți unul de la altul și despre ceea ce va însemna viața cu un nou-născut, care poate fi haotică, dezordonată și stresantă – dar care, de asemenea, nu durează pentru totdeauna.

Problemă Tatăl nu face lucrurile așa cum ar trebui (sau cum ar vrea mama).
Soluție În primele luni de viață ale copilului, proaspeții părinți au o grămadă de lucruri noi de învățat, dar fiecare va face acest lucru în propriul stil și ritm. Pe măsură ce mama își intră în noul rol, ar trebui să se abțină de la critici adresate lui tati dacă acesta nu face lucrurile așa cum își dorește ea. Diferit nu înseamnă neapărat greșit! Mami, în loc să te concentrezi pe greșelile partenerului, caută să-l încurajezi, să-i arăți că apreciezi faptul că se implică și își dă silința.

Problemă Copilul este unicul subiect de discuție
Soluție Un bebeluș vă schimbă, cu siguranță, viața, dar voi rămâneți aceleași persoane. Deși copilul este centrul universului vostru, e important să încercați să găsiți și puțin timp pentru a discuta despre ce altceva se întâmplă în viața voastră: loc de muncă, prieteni, hobby (dacă intră în discuție), cum vă simțiți. Puțin timp pentru a discuta despre felul în care vă simțiți în mod individual, chiar dacă faceți acest lucru în timp ce puneți un munte de hăinuțe la spălat sau curățați o grămadă nesfârșită de biberoane, va contribui la păstrarea și întărirea relației voastre de cuplu.

Problemă Prea multe responsabilități pentru proaspăta mamă
Soluție Nu este nevoie să fii o supermamă, mai ales că asumarea a prea multe responsabilități naște resentimente. Mami, fă un plan zilnic cu treburile casnice și cum le împarți cu partenerul tău. Cere-i ajutorul, comunică cu el și, în acest fel, te vei putea concentra pe copilul tău fără să ai sentimentul că mai ai alte un million de lucruri de făcut. Dacă alăptezi, soțul tău te poate ajuta, în schimb, cu schimbarea scutecelor și cu trezirile în toiul nopții, nu-i așa? Nu refuza ajutorul care ți se oferă - în cazul în care familia și prietenii se oferă să vă ajute, spune da!

Problemă Cum ne putem păstra intimitatea?
Soluție Chiar dacă sexul a fost interzis în primele șase săptămânio boseala acumulată va face, probabil, ca un pui de somn să fie mai atrăgător pentru proaspăta mamă decât să facă dragoste cu partenerul ei. Din fericire, există și alte modalități de a rămâne intimă cu el - să vă țineți de mână, să vă îmbrățișați sau alte modalități de a vă arăta afecțiunea.
După ce trec cele șase săptămâni și te simți în stare, ar trebui să te gândești cu seriozitate la acest aspect. Chiar dacă pare lipsit de romantism să programezi momentul în care să faceți dragoste, acest gest te ajută să incluzi momentele de intimidate în rutina voastră, să vă simțiți apropiați unul de celălalt și să vă faceți timp unul pentru celălalt.

Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: FamilyEducation.com
Adaptare: Adina Gruia
.
"Proaspeti parinti, tensiuni noi. Cum va pastrati relatia de cuplu armonioasa?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent