· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Prof. dr. Mencinicopschi: “Epidemia cu E.coli nu are un fundament stiintific"

Imbolnavirile cu bacteria E.coli au ridicat nivelul de alerta la nivel european, dar inca nu s-au aflat vinovatii.

Panica generata la nivel european de o presupusa epidemie cu bacteria E.coli a ajuns si in Romania, cu toate ca autoritatile au informat ca bacteria nu este inca pe teritoriul tarii noastre.

Adrian Radulescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii a mentionat faptul ca noi nu importam castraveti din Spania, sursa invinuita de distribuirea legumelor infestate.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, director stiintific, sef de cercetare in cadrul Institutului de Cercetari Alimentare a declarat pentru parinti.com ca epidemia despre care se vorbeste nu are un fundament stiintific: “Dupa parerea mea, vor sa arate ca agricultura bio are riscuri si sa compromita acest domeniu. De fapt, epidemia cu E.coli este un razboi economic. E.coli este o bacterie care populeaza in mod natural intestinul omului si exista intr-adevar si tulpini patogene, dar nu este cazul in aceasta situatie”.

Cum imbolnavirea ajunge sa fie de fapt amplificata de alte cauze, prof. dr. Mencinicopschi ne sfatuieste sa pastram conditiile minime de igiena, sa ne spalam pe maini dupa utilizarea toaletei, sa spalam legumele inainte de a le consuma si sa le achizitionam din locuri unde prelucrarea alimentelor se face in mod corect si igienic.

Epidemia la nivel european
Pe de alta parte, Europa se afla deja in alerta. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca deja suntem fata in fata cu o epidemie, dar alarma nu a fost inca data in mod oficial. Totusi, in Germania au inceput sa fie retrasi de la vanzare castravetii importati. Conform surselor oficiale, Uniunea Europeana monitorizeaza situatia.

Dupa ce s-a considerat ca doua sere din Spania au fost de vina pentru distribuirea castravetilor care au provocat contaminarile cu E.coli, autoritatile isi retrag acuzatiile. “Sursa epidemiei nu a fost inca identificata”, a declarat Cornelia Prufer-Storcks, sefa Departamentului de sanatate publica din Hamburg, conform Mediafax. Statisticile arata pana acum ca exista 16 decese in Europa si peste 1400 de imbolnaviri cauzate de aceasta bacterie, gasita in legume.

Contaminarea se manifesta la inceput cu simptome comune: diaree, stari de voma, dureri abdominale si febra, dar ulterior se poate ajunge la manifestari mai grave, de tipul hemoragiei intestinale, cedarea rinichilor si afectiuni ale sistemului nervos central.

Autor: Alexandra Badita.

"Stiri: Stiri: Prof. dr. Mencinicopschi: “Epidemia cu E.coli nu are un fundament stiintific"" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent