· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Profesorii merituosi sunt lasati cu ochii in soare

Autor: onush
data publicarii: 14.09.05
● Banii pentru distinctiile Gheorghe Lazar nu vor ajunge la cele 300 cadre didactice iesene nominalizate ● Abia în 2006 vor primi ceea ce li se cuvine de drept, doar daca primaria va aloca bani ● Initial, fondurile trebuiau trimise de Ministerul Educatiei

Atitudinea oficialilor din Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) fata de cadrele didactice este caracterizata de o nesimtire crasa. Dupa ce ministrul Educatiei anunta marirea salariilor doar la profesorii care fac performanta, acelasi ministru Mircea Miclea atentioneaza directorii unitatilor de învatamant sa treaca in bugetul propriu sumele pentru distinctiile Gheorghe Lazar, care fac referire tot la performanta de la catedra si sunt cuprinse în proiectul bugetar. Cu alte cuvinte, directorii trebuie sa ceara bani de la primarii pentru distinctiile care le acorda MEC. Dacă vor fi gasiti banii pentru distinctii, varianta foarte optimista, profesorii nominalizati nu isi vor putea vedea banii decat in 2006.

Dacă nu, dupa ani de activitate didactica prodigioasa, cadrele didactice carora le-a fost recunoscuta activitatea prin acordarea distinctiilor Gheorghe Lazar vor ramane cu buzunarele goale.


Ziua de Iasi.

"Stiri: Stiri: Profesorii merituosi sunt lasati cu ochii in soare" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1.66
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent