· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Programe educationale pentru etnicii romani din Serbia si Bulgaria

Doua proiecte in beneficiul comunitatilor romanesti din Serbia si Bulgaria vor fi derulate in 2007 de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii. Ambele proiecte vizeaza organizarea de cursuri pentru dezvoltarea studiului in limba romana si promovarea elementelor de cultura si civilizatie romaneasca.

Unul din proiecte intitulat „Cultura si educatie romaneasca in comunitatile romanesti din Nord-Estul Serbiei”, initiat in acest an, este derulat in perteneriat cu asociatia Ariadnae Filum - Asociatia pentru cultura a Romanilor din Serbia.

Proiectul se va desfasura in perioadele aprilie - iunie 2007 / septembrie - decembrie 2007 si se adreseaza celor aproximativ 70 de tineri etnici romani din Bor si Negotin, localitati cu populatie majoritar romaneasca.

Bugetul alocat acestei actiuni este de 7780 euro.

Celalalt proiect „Scoala romaneasca in Bulgaria”, este o continuare a programului derulat in 2006 in parteneriat cu Comunitatea Romanilor din Bulgaria.

Acest proiect consta in organizarea, in perioadele martie - iunie 2007 / septembrie - decembrie 2007 a unor cursuri de limba, cultura si civilizatie romaneasca (3 ore x 45 minute/saptamana) in localitatile bulgare Vidin si Silistra, locuite majoritar de populatie romaneasca. La cursuri iau parte cei aproximativ 100 de elevi etnici romani din aceste zone. Bugetul alocat acestui proiect este de 8480 euro, informeaza ICR.Sursa: hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Programe educationale pentru etnicii romani din Serbia si Bulgaria" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent