· articole
· intamplari

Proiect pentru copii. Termometru confectionat in casa0-9/s261x260/12009633_886801958023546_7795145709333319361_n.jpg?oh=b7e20f8cab35e646d2408da47dd346b4&oe=56797D4E"/>
Îți propunem un proiect pentru copii ușor de realizat pentru care nu ai nevoie decât de câteva materiale. Rezultatul este însă foarte interesant, iar copilul tău va descoperi principiul după care funcționează un termometru, precum și utilitatea acestui instrument.

Mic experiment stiintific pentru copii

Materiale necesare

• Apă
• Spirt
• Sticlă de aproximativ 300 ml (sticla din plastic transparent)
• Colorant alimentar roșu
• Plastilina sau lut pentru modelaj
• Pai transparent
• Termometru normal

Cum se confecționează termometrul „de casă”
Umple sticla pe sfert cu un amestec de apă și spirt în părți egale.
Adaugă câteva picături de colorant alimentar roșu. Agită sticla pentru a amesteca bine ingredientele.
Pune paiul în flacon, dar asigură-te că nu atinge fundul acestuia.

Pentru a fixa paiul, folosește-te de lut în modul următor: lasă un capăt din pai în afara sticlei, asigurându-te că lutul formează un sigiliu în jurul acestuia, fără a-i acoperi însă gura. Pentru a testa termometrul obținut prin acest proiect pentru copii, spune-i micuțului tău să-și țină palmele în jurul sticlei și observați împreună ce se întâmplă.

Rezultat
Ca și în cazul unui termometru normal, amestecul din interior se expandează la căldură. Pe măsură ce amestecul alcool-apă se expandează, el se deplasează prin pai, în sus. În cazul în care sticla este foarte încălzită, lichidul va ajunge în partea superioară a paiului.

Experimente pentru copii. Cum devine telina rosie

În plus: Puteți marca gradele pentru a avea un termometru adevărat!

Pentru asta, ai nevoie de un termometru normal și spune-i copilului să meargă cu el într-o altă încăpere din casă pentru a identifica temperatura de acolo.

Apoi, spune-i să marcheze printr-o linie punctul în care a ajuns lichidul și în termometrul „de casă” și, consultând termometrul normal, să noteze ce temperatură reprezintă.

Pentru a face acest proiect pentru copii și mai interesant, încurajează-ți copilul să găsească cât mai multe zone cu temperaturi diferite pentru a putea nota, prin comparație cu termometrul normal, cât mai multe valori pe propriul instrument de indicat temperatura.

Cum ți se pare acest proiect pentru copii? Îl consideri util pentru micuțul tău?

Foto: Guliver/ Thinkstock
Editor: Adina Gruia
Sursă: Education.com
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent