· articole
· intamplari

Protejeaza-ti copilasul prin vaccinareVaccinurile il protejeaza pe nazdravanul tau impotriva agresiunii unor bacterii si virusuri din mediul inconjurator, impiedicand aparitia unor boli infectioase grave. Vaccinurile obligatorii sunt gratuite pentru fiecare micut.
In acest moment, exista 7 vaccinuri obligatorii care asigura protectia impotriva a 10 boli grave: difterie, tuse convulsiva, tetanos, tuberculoza, poliomielita, hepatita B si rujeola. In afara acestor vaccinuri obligatorii, care se fac gratuit fiecarui copilas, conform schemei Ministerului Sanatatii, exista o serie de vaccinuri optionale care previn alte boli infectioase: gripa, meningita meningococica, pneumonia, varicela, rubeola, oreionul, precum si infectii date de Haemophilus influenze tip B.Carnetelul cu vaccinuri

La iesirea din maternitate, fiecare bebelus primeste un carnetel de vaccinari. In el, medicul va nota data, tipul si seria vaccinului pe care puiul tau tocmai l-a facut, spunandu-ti cand va trebui sa-l aduci pe micut pentru urmatorul vaccin.

Cand trebuie sa amani vaccinarea

Atunci cand micutul tau este bolnavior este recomandat sa amani vaccinarea. Vaccinurile stimuleaza sistemul imunitar al copilasului. In cazul in care strengarul are febra sau alte simptome ale unei infectii (nasuc infundat, tuse, gat rosu etc.), sistemul imunitar lupta cu toate fortele pentru a indeparta cauza infectiei actuale si nu trebuie suprastimulat

Nota Articol publicat in revista "Mami" -Andreea Manea (Mami Special Alimentatie).

"Protejeaza-ti copilasul prin vaccinare" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
23.10.09 08:17: doramunteanu
multe persoane, chiar medici, contraindica vaccinarile, ami ales cele care nu intra in programul ministerului sanatatii. multi spun ca vaccinurile ar facev mai mult rau decat bine. totusi, eu, cetatean de rand, vin si va pun intrebarea: cum de vaccinurile au eradicat multe boli de care inca mai mor copii prin tarile sarace?!?!? iar la noi au disparut cu totul??
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent