· articole
· intamplari

REcreatio – Scoala de creativitate pentru copiiAsociatia ERUDIO anunta deschiderea programului REcreatio - Scoala de creativitate pentru copii, adresat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si13 ani, in data de 25 aprilie 2009.
De ce REcreatio? Dana Papadima, coordonatorul programului Recreatio mentioneaza : „Credem ca in lumea de azi este nevoie de creativitate in orice facem si vrem sa facem. Jocul, imaginatia, exersarea diverselor forme de expresivitate ii ajuta pe copii sa-si descopere si sa-si valorifice potentialul creativ. Totodata, invatand sa se exprime creativ, copiii invata sa se cunoasca pe ei insisi, sa ii cunoasca mai bine pe cei din jur si sa-si construiasca o personalitate armonioasa.

”

La REcreatio, timp de opt saptamani, copiii vor parcurge un drum de autocunoastere si relationare cu ceilalti folosind creativitatea ca limbaj de comunicare si autodescoperire.
Copiii isi vor intari increderea in ei insisi, invatand sa-si afirme dezinhibat propria persoana: trairile proprii, corporalitatea si prezenta in spatiu si timp, asumarea propriei identitati. Isi vor descoperi potentialul creativ, exersand diverse forme de utilizare imaginativa a limbajului. Alaturi de coordonatori si de profesorii invitati, copiii vor descoperi forme de exprimare plastice, sonore si cinetice care sa le puna in valoare personalitatea si vor invata cum sa inteleaga mai multe despre ei insisi, despre semeni, despre cum pot interactiona mai bine cu acestia.
Cursul este alcatuit din patru module, fiecare dintre ele urmarind cate o tema: Increderea de sine – Tehnici teatrale - coordonatori Marcela Andrei, Mihaela Michailov, Puterea cuvintelor si a povestilor – coordonatori Dana Papadima si Gabriela Tokacs, Expresivitatea imaginilor si a sunetelor - coordonatori Stela Lie, Mihaela Paraschivu, Doina Roman, Impreuna cu ceilalti – jocuri de creativitate si colaborare in echipa - coordonatori Dana Papadima si Gabriela Tokacs.
Copiii vor invata jucandu-se, profitand de exceptionalele valente formative ale jocului. Vor pasi, alaturi de profesorii lor, pe terenul imaginatiei, spre a-si imbogati experienta propriei lumi si a propriei persoane.

Despre ASOCIATIA ERUDIO

Asociatia ERUDIO s-a nascut la initiativa lui Liviu Papadima, Mihaela Ginju, Georgiana Dragomir, Adrian Stanciu si Cosmin Alexandru si reprezinta prima asociatie din Romania care ofera programe educationale la granita dintre cultura si mediul de afaceri, adresate liderilor. Printre proiectele desfasurate de ERUDIO cu mult succes se numara: ERISMA-Leadership Creativ (un program de autodezvoltare si comunicare interpersonala), Conferintele ERUDIO, ELUMNI-Erudio Alumni, asociatia absolventilor ERISMA care desfasoara o serie de proiecte culturale punctuale precum: Clubul de Teatru ERUDIO (care a pregatit si prezentat deja doua spectacole diferite pe scena Teatrului Nottara si a Teatrului Metropolis), Clubul de film (3 productii originale, dintre care una distinsa cu premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de film Teacher’s), Clubul de Teatru pentru copii (al carui spectacol – Vrajitorul din Oz, a intrat in stagiunea Teatrului Ion Creanga), Clubul de Dramaturgie (care are in lucru un scenariu original). Printre proiectele create recent de ERUDIO se numara: ESTUDIA – Scoala de vara de creativitate pentru studenti, ELITERA – Eu intr-o carte.

Asociatia ERUDIO, www.erudio.ro .

"REcreatio – Scoala de creativitate pentru copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent