· articole
· intamplari

Raceala si Gripa. Cum le recunoastem? Medicamente recomandate.

Autor: Cora
data publicarii: 23.02.03


Fiecare parinte se confrunta cu raceli sau gripe ale copilului. Febra, durerile, nasul infundat, sint citeva din simptomele care duc la discomfortul si iritabilitatea acestuia, ii modifica somnul si apetitul. Iarna si primavara copiii par sa contacteze raceala sau gripa una dupa alta.

In general, un copil poate avea intre 8-10 raceli si una sau mai multe gripe in primii 2 ani de viata.

Desi raceala si gripa sint urmate rar de complicatii, este bine sa urmariti cu atentie simptomele si in functie de acestea sa sunati sau sa vizitati medicul.

I) Care sint diferentele intre o Raceala si o Gripa?

Simptome Raceala Gripa
Dureri musculare Usoare Adesea puternice
Dureri in dreptul pieptului De la usoare la moderate Frecvent, uneori puternice
Friguri Usoare Adesea puternice
Tuse Frecvent Puternica
Diaree sau voma Deloc sau usoara Frecvent, puternica
Epuizare Usoara Precede gripa, frecvent
Ameteala, slabiciune Usoara Frecvent, de durata (pina la 2 saptamini)
Febra Scazuta Ridicata (38.5 - 40�C)
Dureri de cap Rar Frecvent
Stranut Frecvent Ocazional
Rosu in git Frecvent Frecvent
Nas infundat Frecvent Ocazional

II) Ghidul medicamentelor pentru Raceala si Gripa

Decongestante Acestea elibereaza caile de respiratie prin relaxarea tesuturilor inconjuratoare si calmeaza senzatia de greutate in piept prin reducerea secretiilor si implicit curatarea fluidului din caile respiratorii.
Expectorante Expectorantele contin, in general, un ingredient ce ajuta la eliberarea mucusului, acesta putind fi eliminat usor si de copii (prin suflarea nasului sau expectorare).
Supresante Unele supresante pentru tuse sint narcotice; ele actioneaza prin reducerea impulsurilor nervoase ce produc tusea.
Antihistaminice Aceste medicamente antialergice reduc secretiile si umflaturile membranei mucoase. Ingredientele active actioneaza pentru a combate o reactie violenta a organismului (eliberarea Histaminei - produs chimic puternic) datorita contactului cu o substanta alergena. Cind antihistaminicele isi fac efectul, tusea si alte semne de alergie se diminueaza.
Calmante pentru git Aceste calmante, de genul celor "babesti": miere sau lamiie, calmeaza gitul iritat si elimina durerile temporar. Nu oferiti drops-uri pentru tuse copiilor mai mici de 3 ani, datorita pericolului inecarii cu ele. Nu folositi miere in cazul unui copil mai mic de 1 an, datorita botulismului.
Bronho-dilatatoare In general valabile doar cu prescriptie medicala, aceste medicamente relaxeaza si calmeaza tesuturile care inconjoara caile respiratorii. In urma administrarii acestora, mucusul si particulele de praf se elibereaza mai usor si copilul sufera mai putin din cauza spasmelor respiratorii.

Medicamentele de tuse contin ingredienti diferiti, puternici mai mult sau mai putin, deci, este recomandabil sa cereti, mai intii, sfatul medicului, pentru a alege medicamentul potrivit starii copilului dumneavoastra. Dozarile difera in functie de virsta si greutatea copilului; cititi cu atentie prospectele medicamentelor. De pilda, ingredientii activi din unele medicamente pentru adulti pot cauza reactii adverse in cazul unui copil: stari de lesin, iritabilitate, halucinatii si chiar tensiune arteriala ridicata in cazul unur copii. Unele medicamente pentru tuse contin alcool si acestea nu pot fi oferite copiilor. Altele contin ingrediente care nu au nici un efect benefic.

Sursa: The Children's Hospital Guide to Your Child's Health and Development, Children's Hospital Boston.

.





"Raceala si Gripa. Cum le recunoastem? Medicamente recomandate." | cont nou | 4 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Of...daca nu ar mai exista si bolilea astea.. dar exista:( ...In fine, de cand erammica am avut probleme cu raceala si gripa ..dar cand eram mica avea mama grija de mine..Acum a venit randul meu sa am gija de cei de langa mine si chiar obosisem sa ma plimb din farmacie in farmacie si sa caut medicamentele de care am nevoie...era si obositor si pierdere de timp..,.asa ca acum dau comanda direct de pe net..eu am gasit siteul http://www.sanafarm.ro/ si am gasit acolo cam tot ce am nevoie...sper sa va fie si voua de ajutor!;)
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

30.11.11 11:37: lollita
Interesanta postarea. Speram totusi sa ajungem cat mai rar in situatia de a utiliza pastile, ca doar orice parinte isi doreste un copil sanatos, nu-i asa?
Va recomand sa cititi si acest articol
http://revista-alege.ro/alimentatie/alimente-care-ne-adapostesc-de-raceli/
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Usturoiul matur, fie in starea sa naturala sau sub forma unui supliment alimentar care contine un extract al acestuia, este util contra recelii si gripei, deoarece reduce aparitia simptomelor si scurteaza zilele de boala pana la 60%.Acestea sunt rezultatele unui studiu efectuat la Universitatea din Florida. Potrivit acestora, utilizarea regulata de usturoi matur in moderatie, precum si un supliment alimentar care contine substanta, cum ar extract pe baza de usturoi, slabeste cu 21% inceputul simptomelor de raceala si gripa.“Utilizarea de usturoi in cantitati moderate, dar in mod regulat – la mai bine de trei luni, poate spori imunitatea la nivel celular, ceea ce poate explica reducerea simptomelor si reducerea timpului de durata a virusului”, spun expertii americani citati de publicatia Clinic Nutrition.Aici scrie mult mai multe despre o imunitate buna impotriva acestor boli.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Daca mancati sanatos si consumati numai produse nutritive benefice, furnizati corpului dvs vitaminele esentiale, minerale si antioxidanti care ajuta la lupta cu raceala si cu gripa.Fiecare grup de alimente va poate oferi aceste substante nutritive. Este mai bine ca atunci cand suntem bolnavi sa mancam peste mai gras care contine Omega 3, deoarece acesti acizi grasi sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a suprima inflamatia. Chiar si in cazul bolilor cronice, omega-3 pot facilita mentinerea functiilor normale ale corpului si ajuta pentru combaterea microorganismelor. Continuarea pe http://bewoman.ro
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de Cora

Evaluare
scor mediu 3.73
voturi 38


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent