· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Rapiti de parinti

Autor: Onush
data publicarii: 06.04.08
Zeci de straini au sesizat autoritatile romane pentru identificarea si inapoierea micutilor pe care sotul sau sotia i-a „retinut ilegal"

Giulia, o fetita de nici doi ani, trebuie inapoiata tatalui italian, conform deciziei Tribunalului Bucuresti. Cazul micutei reprezinta doar unul dintre cele 39 de rapiri internationale de copii care au fost reclamate autoritatilor romane in ultimii doi ani.

Zeci de parinti de cetatenie straina, care au copii cu romance, au sesizat autoritatile din Romania pentru identificarea minorilor si restituirea in tara de origine. Unii copii nu au fost nici macar localizati, autoritatile continuand cautarea lor in intreaga lume, dupa ce au fost furati efectiv de unul dintre parinti.Cetateanul italian Giuseppe Pomponi a sesizat instantele dupa ce o tanara romanca - Geanina Lenuta, cu care traia in concubinaj la Roma de aproape trei ani - a refuzat sa se intoarca in Italia, oprind si copilul cu ea. Italianul a aratat ca anul trecut, de Paste, a venit in Romania, intr-un sat din Vrancea, impreuna cu iubita si cu copilul lor de niciun an la acea vreme.

Mama a refuzat sa mai paraseasca tara, retinand-o fara acordul tatalui si pe micuta. Geanina a motivat ca, in perioada concubinajului, parintii copilului au locuit in Italia si Romania. In plus, tanara a sustinut ca nu s-a adaptat conditiilor din Italia si a asteptat ca fetita sa implineasca varsta potrivita pentru efectuarea calatoriei spre Romania. Ministerul Jus­ti­tiei din Italia a aratat jude­catorilor romani ca fapta mamei este considerata neinapoiere ilicita, avand in vedere ca mama a incalcat drepturile parintesti ale tatalui.

Dupa analizarea dosarului si audierea partilor, judecatorii romani au conchis ca nasterea copilului in Italia a fost dorita de parata in vederea obtinerii cetateniei italiene, cata vreme din continutul dosarului si chiar din sustinerile ei nu rezulta ca minora ar fi locuit, de la nasterea sa, in alt stat decat cel italian.

Refuzul de a se mai intoarce din vacanta
Intr-un alt caz, cipriotul Georgiu Dimitrakis a incercat in zadar in instantele din Romania sa-si aduca acasa fiul avut cu romanca Carmen Leontina. In final, el nu a obtinut decat dreptul la vizita al copilului, obligatoriu insotit de mama, in vacantele de vara, de Paste si de Craciun. Romanca impreuna cu copilul ei se pot deplasa inclusiv in Cipru, iar cheltuielile trebuie suportate de tata.Sursa: Newsreport.

"Stiri: Stiri: Rapiti de parinti" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent