· articole
· intamplari

Razboiul dintre generatiijpg?width=545"/>
Dragostea neconditionata dintre parinti si copii nu este atat de naturala precum avem impresia, ci mai mult un ideal. Chiar si dragostea parintilor are limitarile ei, oricat ar incerca ei sa fie altfel. Uneori, acestia aleg sa se ataseze mai mult de un copil si mai putin de altul, din diferite motive.

Lipsa timpului si a resurselor.
Razboiul dintre generatii poate fi provocat de lipsa de timp a parintilor pentru ingrijirea copiilor. Fie din cauza jobului solicitant, fie ca trebuie sa isi imparta atentia la mai multe persoane, parintii trebuie sa ierarhizeze felul in care impart resursele de timp si financiare.

Conflictele intre copii.
De multe ori, “favoritul” familiei ajunge sa fie invidiat si persecutat de ceilalti frati. Desi nu este vina copilului ca primeste mai multa atentie sau sunt investite mai multe resurse financiare in nevoile lui, ceilalti frati vor ajunge sa il marginalizeze si sa se poarte urat cu el. Ai grija sa acorzi aceeasi atentie nevoilor tuturor copiilor pentru a preveni astfel de conflicte.

Copii neglijati.
In cazul familiilor numeroase, acei copii care se simt neglijati in favoarea fratilor, isi revarsa supararile asupra lor. Devin foarte competitivi si in acelasi timp agresivi. Atunci cand se simt neglijati din alte motive, copii pot adopta un comportament violent pentru a atrage atentia parintilor: strica lucruri, vorbesc urat, adolescentii consuma alcool si pierd noptile in oras. Asadar, comportamentul lor poate fi considerat si un strigat de ajutor.

Diferentele de opinie.
Este absolut normal ca parintii si copii sa aiba opinii diferite asupra vietii la fel cum au si experiente de viata diferita. In timp ce adultii au impresia ca le stiu pe toate datorita varstei, copii au impresia ca parintii lor sunt blocati in trecut. Iar atunci cand copiii devin rebeli, nu se revolta impotriva sprijinului parental ci impotriva valorilor lor. Este importat ca oricat de mari ar fi diferentele de opinie, cele doua parti sa se asculte reciproc si sa incerce sa inteleaga motivele.

Sursa: sheknows.com
Traducere: Elena Stanciu.
"Razboiul dintre generatii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent