· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Reactiile parintilor si ale dascalilor dupa doua luni de scoala pregatitoare

Urmand modelul de succes din tarile cu invatamant performant, Ministerul Educatiei a decis sa faca cateva schimbari in anul scolar 2012-2013. Una dintre cele mai importante modificari a fost introducerea in ciclul primar a clasei pregatitoare sau clasa zero. Fara sa fi fost pregatita indeajuns dinainte si fara sa fi fost testata, clasa zero a starnit reactii negative din partea parintilor si profesorilor. Acum, dupa doua luni de la inceperea anului scolar, nemultumirile nu mai sunt la fel de mari la ca inceput, insa asta nu inseamna ca toate problemele au fost rezolvate.Transformarea grupei pregatitoare in clasa zero a fost prevazuta in Legea Educatiei din 2010. Teoretic, de la promulgarea actului normativ si pana la inceputul anului scolar 2012-2013 era timp suficient pentru a pune la punct clasa pregatitoare. Din pacate insa, clasa zero a inceput cu stangul.

Parintii fost luati pe nepregatite au atunci cand au aflat ca inscrierea copiilor trebuia facuta in circumscriptia de care apartin. S-a dezlantuit atunci un mic haos, cand unii parinti, din dorinta de a-si inscrie copiii la o scoala mai buna, si-au schimbat domiciliul.

In final, in ciuda scandalului starnit, aproape 130.000 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare.

De cealalta parte, scolile care urmau sa gazduiasca cursurile claselor pregatitoare au fost nevoite sa renunte la cancelarii, biblioteci sau laboratoare pentru a face loc nou-venitilor.

Vezi pe RTV.NET care sunt reactiile educatorilor si ale parintilor dupa primele luni ale clasei pregatitoare.

"Stiri: Stiri: Reactiile parintilor si ale dascalilor dupa doua luni de scoala pregatitoare" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent