· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Record de nastere prematura - doar 22 de saptamani in pantece

Autor: Onush
data publicarii: 22.02.07
O fetita americana, Amillia Taylor, este primul copil din lume care a supravietuit dupa ce e a stat in pantecele mamei putin peste cinci luni.

La nastere fetita avea lungimea unui stilou si o greutate de numai 284 de grame. Nascuta dupa numai 22 de saptamani, ea va parasi spitalul unde se nascuse in luna octombrie a anului trecut, transmite BBC News.

Doctorii considera in general ca nu poate supravietui la nastere un copil care are mai putin de 400 de grame.Acesta caz este un miracol pentru parintii fetitei si pentru doctorii spitalului din Miami unde s-a nascut.

Medicii nu-i dadeau sanse de supravietuire, dar mama ei a stabilit recordul mondial de nastere prematura, potrivit Universitatii Iowa care detine situatia tuturor copiilor din lume nascuti inainte de termen.

Fetita a demonstat ca isi doreste foarte mult sa traiasca si a reusit. Parintii au numit-o Amilia care insemna luptatoare.

Peste doua zile, fetita va putea sa mearga acasa dupa ce a stat patru luni in spital, timp in care medicii au monitorizat-o 24 de ore din 24.

Mame ei spune ca cel mai rau lucru a fost ca nu a avut voie sa o tina in brate decat dupa sase saptamani de la nastere.

Doctorii spun ca Amillia va trebui monitorizata atent in continuare avand in vedere ca acum cantareste doar 2 kg.Sursa hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Record de nastere prematura - doar 22 de saptamani in pantece" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent