· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Reeducare montana

Autor: onush
data publicarii: 17.08.05
Copiii din centrele de reeducare participa, in perioada 12-22 august 2005, la o expeditie in zona cetatilor dacice din Muntii Orastiei, se arata intr-un comunicat de presa al Parcului National Gradistea Muncelului-Cioclovina, din judetul Hunedoara. Expeditia face parte dintr-un program complex de resocializare a acestor copii, proiect demarat in 2003 la initiativa organizatiei neguvernamentale Dialex. Programul vizeaza colaborarea intre Palatul National al Copiilor din Bucuresti, Administratia Nationala a Penitenciarelor, anul acesta alaturandu-se si administratia parcului.
La expeditie vor participa 20 de copii de la Palatul National al Copiilor din Bucuresti si Cigir, 20 din centre de reeducare si 10 copii orfani de la Fundatia Casa Florian.

Copii vor participa la refacerea unor marcaje turistice, vor ecologiza zonele strabatute si vor fi initiati in acordarea primului ajutor. Potrivit comunicatului, cel mai important obiectiv este, insa, coagularea relatiei dintre cele doua categorii de minori. Copiii de la centrele de reeducare realizeaza ca pot avea sansa sa aiba si alt drum in viata decat cel al infractionalitatii, ca pot fi acceptati de societate. Pe de alta parte, copiii de la Palatul National pot realiza cat de usor se poate ajunge uneori in centrele de reeducare, prin incalcarea legii si normelor sociale, precizeaza comunicatul.


Ziua.

"Stiri: Stiri: Reeducare montana" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent