· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Regina Pulheria


Regina Pulheria cea mai pretuita fiica Toamna.
Povestea mea nu incepe ca toate povestile, ci cu...Daragi copii...Traia de mult,demult tare,pe cand toate vietuitoarele aveau grai omenesc,a fost demult o imparateasa pe nume Pulheria.Aceasta nu era o printesa oarecare,era o zana venita de pe mari si tari,cat o schiopa.Aceasta avea rochia teduta din pire de aur coronita batuta cu pietre scumpe,iar in picoruse avea o pereche de balerini fermecati care o purtau oriunde oricand in zbor pe un vant imaginar.
Pulheria era regina tinutului Happy care era locuit de milioane de vietuitoare care graiau.Toata lumea o cinstea pe printesa pentru frumusetea,cinstea si intelepciunea sa.
De la o vreme insa Pulheria era din ce in ce mai trista.Vedea pe geamul inflorat frunze frumoase ca niste fluturi multicolori ce se asterneau ca o plapuma extraordinara si fosnitoare.Imparatia Happy devenea din ce in ce mai ingrijorati de starea principesei Pulheria punandu-si in gand sa o inveseleasca.
Locuitorii au orfganizat circuri,baluri,dar in zadar!Pulheria era trista.Atunci regatul isi puse in gand sa afle ce o incanta pe regina lor iubita cel mai mult pe lumea aceasta.Au poruncit garzilor sa pandeasca prin ferestruia usilor regale ce face Pulheria in camera sa.Atunci si-au dat seama:Pulheria iubea nespus frunzele aramii si anotimpul aceasta de basm.
Inteleptii,adica veveritele si soriceii,regatului au cercetat in deamanunt totul despre regina lor Pulheria.Au aflat atunci ca ea mai are inca trei surori:Primavara(Green),Vara(Yellow) si Iarna(Blue).Au mai aflat ca zana lor iubita este Toamna(Pulheria).Si-au dat seama atunci ca Pulheriei ii este dor sa troneze ea si sa se joace cu frunzulitele sa se prinda din urma cu surorile ei si sa-l mai intalneasca pe tatal ei:Mos Timp.
Au chemat-o cu regrete pe printesa lor zicandu-i ca o lasa in pace sa mearga pe tarumul ei,rugand-o din suflet sa vina sa le fie iar regina atunci cand Iarna,Primavara si Vara vor trona pre pamant.Pulheria zambi.Incaleca pe vatul invizibil pe balerinii ei fermecati si ajunse mai frumaoasa si mai zambitoare ca oricand pe tarumul ei.
De atunci Toamna,Zana Pulheria a domnit ca si astazi pe tarumul ei ca si zana noastra bogat si frumoasa Toamna si ca regina cea mai pretuita a taramului Happy!

Maya
publicat la 31.10.2009 (5189 citiri)