· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Regula celor cinci secunde a fost demonstrata stiintific

Regula celor 5 secunde există cu adevărat şi poate fi aplicată, întrucât alimentele scăpate pe jos pot fi mâncate fără riscuri deosebite pentru sănătate, mai ales dacă este vorba de felii de pâine prăjită, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Aston din Marea Britanie.

Pericolul din APA SFINŢITĂ de la biserică. Riscurile sunt enorme dacă este consumată, citeste pe
net/lucruri-nestiute-despre-apa-sfintita-de-la-biserica-face-mai-mult-rau-dcat-bine_151381.html"> RomâniaTV.net

Mai mulţi experţi în microbiologie au dorit să testeze regula celor 5 secunde şi să vadă dacă această teorie se aplică tuturor alimentelor scăpate pe jos

OBICEIURI dăunătoare care sunt de fapt SĂNĂTOASE. De ce E BINE să mănânci de pe jos, citeste pe RomâniaTV.net

În mod surprinzător, cercetătorii au descoperit că este mai puţin probabil ca bacteriile să se lipească de alimentele scăpate pe suprafeţe mochetate şi că alimentele umede, precum pastele şi dulciurile, sunt acelea în cazul cărora se aplică cel mai bine regula celor 5 secunde.

De ce să NU te duci la cumparaturi când ţi-e foame, descopera pe RomâniaTV.net

Ei au monitorizat transferul unei bacterii comune - Escherichia coli (E. coli) - şi al bacteriei Staphylococcus aureus (S. aureus) de la suprafeţe de interior (mochetate, laminate şi acoperite cu gresie) pe diverse tipuri de produse alimentare. Alimentele testate au inclus bucăţi de pâine prăjită, paste, biscuiţi şi dulciuri lipicioase, care au fost lăsate pe podea între trei şi 30 de secunde. Studiul a confirmat faptul că timpul este un factor semnificativ pentru transferul bacteriilor de pe podea pe alimente, însă tipul pardoselei este factorul decisiv.

Află care sunt suprafeţele care permit cel mai puţin transferul de bacterii pe RomâniaTV.net .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent