· articole
· intamplari

Reguli de siguranta pe terenul de joaca
Echipament nepotrivit, suprafete riscante sau un comportament neadecvat fac din terenul de joaca un loc mai putin sigur.Ia cateva masuri de precautie si asigura-te ca micutul tau nu este supus riscului de accidentare.

Supravegherea adultilor
Prezenta parintilor la locul de joaca este absolut necesara pentru a evita accidentele. Copiii mai mici, si uneori chiar si cei mari, nu stiu cum sa se dea in leagan sau pe tobogan, asa ca este cel mai sigur sa fii in preajma pentru a-i ajuta. Nu se descurca nici cu aprecierea distantelor si uneori sunt atat de entuziasmati ca se accidenteaza reciproc. In plus, daca intr-adevar se intampla ca micutul sa se raneasca, adultii responsabili cu supravegherea vor sti ce metode de prim ajutor sa aplice.

Suprafetele terenului de joaca
Fie ca vorbim de ceea ce este pe jos sau de suprafetele dotarilor de pe terenul de joaca, acestea sunt foarte importante, pentru ca micutii tind sa se loveasca usor. Asfaltul sau betonul sunt cele mai nesigure, dar nici iarba sau pamantul nu sunt lipsite de pericole, mai ales ca pot acumula apa in anotimpul ploios si sunt pline de pietre si radacini de copaci. Printre cele recomandate se afla terenurile de nisip sau cele acoperite cu cauciuc. Nu uitati ca nicio suprafata nu poate sa impiedice accidentarile in totalitate.

Spatiul de joaca si dotari
Ar fi de preferat ca terenurile de joaca sa fie special amenajate pe grupe de varsta astfel: sub 2 ani, intre 2 si 5 ani si intre 5 si 12 ani. Acest lucru nu se intampla insa si in spatiile de joaca nu exista diferentieri de varsta. Rareori, diferenta o face inaltimea, atunci cand vine vorba de un tobogan sau alte constructii pentru joaca. Dat fiind faptul ca acestea nu sunt separate, este de datoria adultilor sa ii tina pe micuti departe de aparatele destinate copiilor mai mari. Dotarile de tipul leaganelor, balansoarelor, toboganelor ar trebui sa fie situate la o distanta suficienta unele de altele si in spatii separate fata de terenul propriu-zis.

Poate ar fi bine sa arunci o privire inainte sa iti urci copilul pe diferitele echipamente ale spatiului de joaca. Nu ar trebui sa existe parti care se desprind sau bare ruginite din metal, iar gardul care imprejmuieste terenul nu ar trebui sa permita accesul usor al micutilor in strada. De asemenea, daca celui mic ii place sa se joace in nisip, ai grija la pericolele ascunse, cum ar fi cioburi sau alte materiale care ar putea sa-l taie sau sa-l raneasca pe micut.
.

"Reguli de siguranta pe terenul de joaca" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent