· articole
· intamplari

Relatia bunici-nepoti. Care sunt limitele?

Autor: Anonim
data publicarii: 26.07.14


jpg?width=545"/>
Sunt un dar pretios dar si o sursa de alint exagerat pentru micuti – descopera cum poti stabili limite intre copii tai si bunicii lor.

Bunicii joacă un rol extrem de important în dezvoltare și creșterea nepoților lor. Fiind niște figuri tradiționale în viața celui mic, bunicii sunt văzuți ca niște ingrijitori de încredere și foarte dedicați fericirii micuțului. Rolul bunicilor a devenit și mai puternic pe parcursul anilor deoarece copiii sunt deseori lăsați în grija lor, mai ales când ambii părinți au cariere active ce le ocupă o parte foarte mare din timp. Relația emoțională dintre bunici și nepoții lor poate afecta în mod semnificativ performanțele academice, psihologice și dezvoltarea socială a copiilor. Copiii au o încredere mai mare în propria lor persoană atunci când bunicii le oferă mai multă atenție. Acestă apropiere emoțională are un impact pozitiv pe termen lung.

Cum ne ajută bunicii
Ca și părinte, beneficiile tale sunt destul de clare: ai un extra ajutor pe care te poți baza cam la orice oră:te ajută să îl culci, să îl speli, să îl îmbraci și să te joci cu cel mic. Dar beneficiile pentru copilul tău sunt mult mai multe:
Le oferă celor mici senzația de apartenență dar și ocazia de învăța mai multe despre istoria ei.
Învață povești uimitoare deoarece bunicii sunt extraordinari la capitolul ”povești ce trebuie transmise din generație în generație”.
Bunicii contribuie la crearea senzației de siguranță de care cel mic are nevoie.
Ei sunt un model de urmat pentru micuți.
De cele mai multe ori, au mai mult timp la dispoziție pentru a le citi celor mici povești, pentru a-i învăța lucruri noi și pentru a se juca cu ei (comparativ cu părinții).
Au un interes direct ca cel mic să crească mare, sănătos și înțelept și sunt foarte altruiști în acest sens.

Construirea relației
Bunicii pot construi relații solide cu nepoții lor prin niște metode foarte simple:
Vizitele – Fie că locuiești departe sau aproape de ei, trebuie să plănuiești vizite regulate pentru ca cei mic să își poată vedea bunicii și pentru a petrece timp unii cu alții.

Conversațiile – Comunicarea între bunici și nepoți este importantă în construirea unei relații solide. Dacă bunicii locuiesc departe, se recomandă telefoanele sau conversațiile dese pe Skype. Bunicii se vor bucura enorm să deschidă un e-mail cu poze noi și vești din partea copiilor.

Transmiterea de informații – Actul de transmitere al informației între generații ajută la construirea unei relații solide și mărește nivelul de cunoștințe de ambele părți. Bunicii pot învăța de la bunici cum să trimită un email iar micuții pot învăța valorile familiei.

Limitele relației bunici-nepoți
În casa ta, vei face lucrurile diferit comparativ cu modul în care ai fost crescut. De aceea, bunicii trebuie să știe clar care sunt așteptările tale. Acest lucru poate preveni neînțelegerile și astfel poți evita ca sentimentele cuiva să fie rănite. Iată niște exemple de ceea ce poți spune în situațiile în care trebuie să impui niște limite :
”M-aș bucura foarte mult să veniți, doar să îmi dați un telefon înainte.”
”Cel mic are un orar strict de somn asupra căruia am căzut de acord. Dacă îl urmați și voi, îl putem lăsa pe cel mic cu voi cu cea mai mare plăcere.”
”Știu că aveți păreri diferite despre acest lucru. M-ar bucura să luăm prânzul împreună dacă nu menționăm despre neînțelegerile noastre.”
”Vă rog să îi dați numai fructe proaspete la desert. Dacă aveți altceva în plan, întrebați-ne întâi deoarece vrem să îi limităm cantitatea de zahăr.””Nu îi lăsăm pe cei mici prea mult în fața televizorului. Haideți să vă povestesc care sunt activitățile pe care le avem împreună.”


Acestea sunt doar câteva exemple de fraze care impun niște limite, dar demonstrează că tu, ca părinte, ești dispus să negociezi anumite lucrurile și că îți pasă de sentimente lor și apreciezi eforturile bunicilor.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent