· articole
· intamplari

Relatia cu bunicii, o legatura specialajpg?oh=3b3f121c947d33e35f9c1f1aa69ece21&oe=5836B7F9&__gda__=1475459541_01f870aae04cd2148c3883dadcd8921c"/>
Poate că uneori te irită cu sfaturi nesolicitate sau ți se pare că-și alintă excesiv nepotul. Dar rolul pe care-l au bunicii în viața celui mic este esențial!

E vacanță, așa că mulți dintre copii pleacă în „concediu” la bunici. Pe lângă faptul că ți-e greu să stai fără puiul tău, mai ai și unele îndoieli – poate vine răsfățat, poate se învață cu dulciurile, poate și iar poate. Dar nu uita de aspectele pozitive, infinit mai multe, pe care le are relația cu bunicii pentru copilul tău. Și profită, cât poți, de prezența lor!

· Activitati pentru copii pentru vacanta de vara

Când vine vorba de relația nepot-bunici, lucrurile nu se rezumă doar la îmbrățișări călduroase și mic tratații interzise, oferite pe ascuns. Copiii învață o grămadă de lucruri, chiar dacă nu fac nimic special, ci doar își petrec timpul împreună cu buni. Părinții tăi au o mulțime de oportunități de a-i stimula pe cei mici și de a-i implica în activități diferite pe care le faceți voi împreună.

Prin simpla joacă, celor mici le sunt stimulate atât limbajul, cât și dezvoltarea motorie. Bunicii au o mare putere în a influența pozitiv dezvoltarea prichindeilor. Dovadă stă un studiu efectuat în Australia, care a implicat 10.000 de copii și care a arătat că cei care și-au petrecut timpul în compania bunicilor știau mai multe lucruri decât cei care mergeau la creșă.

· Cum iti pregatesti copilul pentru vacanta la bunici

Și dacă stai să te gândești, e logic: în timp ce părinții își împart timpul între sarcinile zilnice și timpul cu cei mici, bunicii au o grămadă de timp la dispoziție pentru ei. În plus, au mult mai multă răbdare și experiență de viață, așa încât își asumă roluri în care părintele nu ar excela – bunicii pot fi mentori, dădace, profesori sau îndrumători, ba chiar și clovni atunci când trebuie. Și chiar dacă nu toți mai au abilitatea fizică de a face mișcări solicitante (nu se mai pot da în tobogan, nu pot merge pe bicicletă sau în patru labe) au, în schimb, altele de oferit – dragoste necondiționată, securitate și stabilitate.

Astfel, bunicii devin modele pentru cei mici. Spre exemplu, dacă bunicul are o pasiune pentru pescuit și poveștile care se spun acolo, în liniște, e foarte posibil să transmită plăcerea și nepoților săi. Este unul dintre marile atuuri ale bunicilor – unii se pricep d eminune la meșterit diverse lucruri, la a bricola sau la a colecționa diverse obiecte, alții au o pasiune pentru spectacole, alții pentru natură. Și fiecare dintre ei poate transmite dragostea și pasiunea către cei mici, făcând toate aceste lucruri împreună cu ei.

Copiii au o curiozitate înnăscută, este parte nelipsită din structura lor. Iar bunicii le oferă șansa de a explora această curiozitate. Singurul sfat pentru bunici, în acest caz, este să nu exagereze.

Sursă: revista MAMI, august 2015, Foto: 123RF.
"Relatia cu bunicii, o legatura speciala" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent