· articole
· intamplari

Relatiile sexuale in ultimul trimestru de sarcinaIn primele luni de sarcina, nu are de ce sa se schimbe ceva in timp ce faceti dragoste, cu exceptia faptului ca nu mai aveti grija de contraceptie.

Pe masura ce trece timpul, "manevrele" in jurul abdomenului si al sanilor durerosi sunt destul de grele, dar nu imposibile.

Sexul va deveni mai putin "gimnastic" (acrobatic), dar cu siguranta va va oferi aceleasi satisfactii. Este chiar un prilej de amuzament, încercând noi pozitii, care sa fie confortabile pentru amândoi.

Fara pozitia misionarului!
Partenerul tau va renunta la pozitia misionarului (el deasupra), în schimb poti veni tu "la carma". Acum tu controlezi ritmul si adancimea penetrarii, in asa fel incat sa te simti confortabil. Puteti incerca sa stati amandoi pe o parte, fata în fata (la începutul sarcinii) sau poate veni el in spatele tau, cand abdomenul se va mari, ceea ce va permite doar o penetrare superficiala, indicata spre sfarsitul sarcinii.

De asemenea, pentru ca abdomenul sa nu mai constituie un obstacol, intinde-te pe spate la marginea patului, cu picioarele atarnand, iar partenerul tau sa stea îngenuncheat sau in picioare in fata ta (depinde de cat de înalt este patul).

Sarcina te face mai inventiva
Schimbarile hormonale care au loc în corpul tau pe perioada sarcinii te vor face, cu siguranta, mult mai inventiva si "mai dornica", ceea ce partenerului tau nu-i va displacea deloc. Nivelul de testosteron din corpul tau creste mult datorita sarcinii si este asociat cu o dorinta mult mai puternica de a face dragoste. Estrogenii si progesteronul joaca si ei un rol important, determinând dilatatia vaselor pelviene de sange, din care cauza te vei excita mult mai usor.

Si nu in ultimul rand, intervine oxitocina, hormonul al carui rol principal citat în toate cartile de fiziologie este de a controla ejectia laptelui din canalele galactofore si de a initia contractiile uterine pentru travaliu. Ceea ce nu se scrie însa chiar peste tot este ca oxitocina declanseaza si orgasmul, atat la femeie, cat si la barbat. Iar la femeia insarcinata este in cantitate mult mai mare, asa ca… bucura-te! Cu alte cuvinte, corpul tau este pregatit pentru actul sexual din toate punctele de vedere; iti ramane doar sa-ti folosesti imaginatia si sa-i spui partenerului tau ce iti produce placere si ce nu.

Citeste articolul integral pe mami.ro

.

"Relatiile sexuale in ultimul trimestru de sarcina" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1.66
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent