· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Una, alta >Social > Revenirea la suma fixă de 600 de lei pentru indemnizatii
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor Revenirea la suma fixă de 600 de lei pentru indemnizatii     
admin

11.05.2010 2:13   Revenirea la suma fixă de 600 de lei pentru indemnizatii  citat 

Revenirea la suma fixă de 600 de lei este varianta analizată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru indemnizaţia de creştere a copilului, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale

Potrivit surselor citate, Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse a luat în calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizaţia de creştere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cât este în prezent.

Varianta agreată ar fi însă revenirea la suma fixă de 600 de lei, aşa cum a fost până la începutul anului 2009, au precizat sursele citate.

Ministerul Muncii a luat în calcul şi majorarea sumei de 600 de lei, însă aplicarea acestei variante ar întârzia foarte mult plăţile, pentru că ar însemna refacerea calculelor pentru toţi beneficiarii, au mai spus sursele citate.

Consiliul economic al premierului Emil Boc Andreea Paul-Vass a confirmat informaţia transmisă luni de MEDIAFAX privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului de la 1 iunie, precizând că în perioada imediat următoare va fi decis dacă diminuarea va fi operată prin introducerea unui procent mai scăzut decât cel actual, de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau dacă va fi impusă o sumă fixă.

"Indemnizaţia va scădea, dar nu s-a stabilit încă dacă va fi o sumă fixă sau care va fi procentul nou. Este nevoie de o analiză de impact", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Andreea Paul-Vass.

Ea a arătat totodată că atât ajutorul de asistenţă socială, cât şi ajutorul de încălzire vor fi revizuite, în cadrul planului general de diminuare a măsurilor sociale cu 15%.

"Nu se va umbla deloc la venitul minim garantat, care rămâne neschimbat", a adăugat consilierul premierului.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, luni, citând surse din rândul participanţilor la discuţiile de la Palatul Cotroceni dintre sindicate şi preşedintele Traian Băsescu, că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la o sumă fixă, renunţându-se astfel la 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.


Sursa : Mediafax


sus

Denunta
alinagr31
Locatie: giurgiu
Copii
razvan-mihai-catalin: 12 ani, 6 luni
roxana elena sorana: 9 ani, 4 luni

11.05.2010 3:03     citat 

daca se poate...........

http://www.petitieonline.ro/petitie/ind...16046.html


sus

Denunta
laucos
Copii
B
A

12.05.2010 5:23     citat 

Guvernul a decis: de la 1 iunie salariile la stat scad cu 25% (reducere aplicata venitului brut), alocatiile copiilor pana in doi ani si pensiile vor fi reduse cu 15%, la fel ca si ajutoarele pentru veteranii de razboi si invalizi. Nici pensia minima garantata nu a scapat intreaga - scade la 300 de lei.

Ziare.com a obtinut ordonanta de urgenta discutata miercuri in Guvern, potrivit careia castigul salarial brut al angajatilor de la stat se va diminua cu 25 la suta, dar fara ca acesta sa scada sub 600 de lei. In plus, valoarea punctului de pensie va scadea la 622,9 lei.

VEZI proiectul Ordonantei de Urgenta in format PDF:

http://194.88.148.103/d6/e3/52/fc/TOATE.pdf

De asemenea, incepand cu aceeasi data, nivelul pensiei sociale minime garantate va scadea de la 350 de lei la 300 de lei, potrivit documentului obtinut de Ziare.com.

Veteranii de razboi, eroii si persoanele persecutate din motive politice isi vor pierde o parte din venituri. Scaderea de 15 la suta, anuntata de autoritati, se va aplica la indemnizatiile si sporurile invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi, drepturilor persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 5 martie 1945, precum si ale celor deportate.

Vor fi reduse si indemnizatiile persoanelor care au efectuat stagiul militar in cadrul Directiei Generale a Serviciului Muncii, in perioada 1950 - 1961, ale eroilor Revolutiei din decembrie 1989 si ale celor care au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste din Brasov, in noiembrie 1987.

Asa-numitele "pensii nesimtite" vor reveni in limite mai apropiate de cele ale pensionarilor de rand.

Astfel, pensiile prevazute de legi cu caracter special vor fi impozitate cu 90 la suta, dupa ce se vor deduce, din partea de pensie suportata de la bugetul de stat, contributia de asigurari sociale de sanatate si impozitul pe venit.

Aceste masuri se vor aplica pensionarilor care au lucrat in domeniul diplomatic sau in consulate, magistratilor, personalului auxiliar al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, personalului aeronautic civil, deputatilor si senatorilor si fostilor angajati ai Curtii de Conturi.

Tot cu 15% vor fi reduse si ajutorul de somaj, pensiile personalului miliatar si civil din cadrul unitatilor ce apartin de Ministerul Apararii Nationale, dar si salariile compensatorii oferite disponibilizatilor, prin concedieri colective, efectuate in urma unor restructurari si reorganizari ale unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si sociectati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si din cele subordonate autoritatilor administratiei publice locale.

Nici nou-nascutii si parintii acestora nu vor mai lua cine stie ce bani de la stat, fiind scazute cu 15 la suta toate alocatiile, indemnizatiile si ajutoarele oferite acestora.

De exemplu, se vor diminua alocatia pentru nou-nascuti, ce se ridica la 230 de lei pana acum, alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala si indemnizatiile oferite in vederea cresterii copilului, in valoare de 600 de lei, pana in prezent.

Copiii putin mai mari vor avea si ei de suferit, alocatia de stat pentru copii (42 de lei) si alocatia lunara de plasament fiind, la randul lor, scazute cu 15 procente.

Ajutoarele pentru persoanele cu handicap, dar si indemnizatiile pentru plata insotitorului adultilor cu handicap vizual grav vor fi diminuate in aceeasi masura.

De reducerile masive efectuate de Guvern nu vor scapa nici refugiatii carora li s-a recunoscut azilul in Romania.

De asemenea, potrivit Ordonantei de Urgenta, nu se vor mai acorda suma de 150 de lei pentru nou-nascuti (trusoul), fiind abrogata Legea nr. 482/2006, ce prevedea acest lucru.

Iar, daca aveati de gand sa va casatoriti in acest an, poate ar fi mai bine sa amanati, avand in vedere ca Guvernul nu incurajeaza nici acest lucru: in OG se arata si eliminarea ajutorului pentru casatorie, ce era in valoare de 200 de euro.

Sursa : http://www.ziare.com/social/salariu/vez...te-1015142


sus

Denunta
karina1976
Locatie: Brasov
Copii
Paul: 18 ani, 6 luni
Patricia: 13 ani

12.05.2010 8:41     citat 

De ce oare am o presimtire sumbra ca e doar inceputul confuz

sus

Denunta
ana_348
Locatie: Bucuresti
Copii
M: 15 ani, 2 luni
D: 10 ani, 8 luni

12.05.2010 10:16     citat 

Laucos, multumim zambet
In sfarsit citesc si eu ceva oarecum concret, un proiect de ordonanta de urgenta, nu titluri aiurea in presa, pe ecrane.

si e mai bine decat ce auzisem eu...scadere cu 15% a indemnizatiei cred ca e mai ok decat revenirea la 6 mil, desi pt cei cu 6 mil nu e ok, ca scad si astia cu 15% ochi peste cap

alocatiile...e aberant. Vad ca totusi nu zice nimic de alocatia pentru copiii cu handicap, ar fi culmea culmilor sa umble si la ea...desi nu ma mai mira nimic.


sus

Denunta
gogolea
Locatie: bucuresti

13.05.2010 7:19     citat 

----------
karina1976 a scris:
De ce oare am o presimtire sumbra ca e doar inceputul confuz
----------


ba e mai mult cred: nu-i inceputul sfarsitului.. asta e chiar sfarsitul.. ochi peste cap


sus

Denunta
alinutza_s

13.05.2010 2:52     citat 

Eu am alta stire

http://www.romanialibera.ro/actualitate...nnerRetras


sus

Denunta
alinutza_s

13.05.2010 3:22     citat 

Cine semneaza?

http://www.realitatea.net/petitie-onlin...neaza.html


sus

Denunta
admin

25.08.2010 5:25     citat 

APEL PENTRU MAME! Semneaza si tu petitia pentru actionarea in justitie a statului roman!


Protestul pentru reducerea indemnizatiei continua!
Dupa protestele ce au avut loc in fata Guvernului si Ministerului Muncii, unde cateva sute de mamici au luat atitudine impotriva reducerii indemnizatiei, multe dintre ele se intreaba ce vom face acum dupa ce Guvernul s-a aratat indiferent la apelurile si demonstratiile acestora.
In urma mai multor discutii pe forumuri si site-uri de socializare, precum si intalniri de discutii ale mamicilor, acestea au luat decizia de a continua protestele.
In acest sens singura optiune ramasa, este aceea de a ataca in instanta hotararea Guvernului Romaniei de a reduce indemnizatia acordata mamelor pentru cresterea copilului.
Asociatia MAME si parinti.com va invita sa semnati AICI aceasta petitie si sa va alaturati acestui demers.

http://www.asociatiamame.com/index.php?...14&lang=ro


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: