· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Riscul de a naste un copil bolnav...

Poate ca multi nu stiu sa nu vor sa stie ca se poate ramane insarcinata si peste mijloacele contraceptive folosite(in special peste pastile).
Cel mai grav este insa atunci cand afli prea tarziu despre aceasta sarcina, cand ai de ales intre a pastra acel copil (care datorita anticonceptionalelor se poate naste cu malformatii) si a renunta la el.
Si daca mai pui in calcul si faptul ca a face un avort implica riscul de a nu mai putea avea copii niciodata...totul devine o imensa tragedie...
Acel risc de 0.1% pe care il au anticonceptionalele este pe cat se poate de real, intr-adevar toate cele de mai sus se pot intampla ...aceasta este realitatea cruda a zilei, foarte putine contraceptive nu implica riscuri.
Cum e sa traiesti cu gandul ca ai fi putut avea un copil, "l-ai ucis " si acum nu vei mai putea avea altul niciodata ?
Cum e sa te uiti la copilul tau care sufera din cauza unui risc de 1%, si din cauza deciziei tale de a-l lasa sa sufere ?
Am scris toate astea pentru ca am trecut prin ele si nu vreau sa treaca si altii...
Am ramas insarcinata la 19 ani, eram deja casatorita,dar am aflat de sarcina abia in luna a treia. Timp de 3 luni imi otravisem copilul cu anticonceptionale (bineinteles fara sa imi dau seama pentru ca atat timp cat iei anticonceptionale perioadele menstruale exista si pe timpul sarcinii)...
La trei luni aflasem ca sunt insarcinata, nu eram pregatita pentru asta dar iubesc prea mult copii pentru a ma fi gandit la avort,plus ca in urma cu un doi ani in urma medicul ginecolog in spusese la un control ca daca as face un avort as mai avea doar 10% sanse de a ramane insarcinata, asta datorita unor probleme nesesizabile pe care le aveam sa zicem dintotdeauna.
Am avut de ales, si mi-a fost foarte greu, insa ma bucur ca Dumnezeu m-a ajutat si am facut alegerea corecta.
Poate ca unii dintre voi ma veti condamna dar am ales sa am acel copil care avea "sanse" mari de a se naste cu malformatii grave(dupa spusele medicilor specialisti in planing familial).Sarcina a decurs fara probleme si intr-o zi de septembrie am nascut un baiat de 3350 g frumos si sanatos.
Nu va pot descrie bucuria pe care am trait-o in acele momente.
Un caz fericit,...printre multele nefericite...
A doua zi se nascuse o fetita, un ingeras superb...dar cu malformatii grave la inima...nu a mai trait decat cateva ore...
Acest lucru m-a facut sa realizez ca as fi putut fi eu in locul mamei fetitei, ca baietel meu ar fi putut fi bolnav,... ca as fi trait toata viata cu gandul ca mi-am ucis copilul.
Ce ati fi facut daca ati fi fost in locul meu?

regina
publicat la 12.08.2004 (6656 citiri)